Driemaal filmplezier met Tilda Swinton

Oscarwinnares Tilda Swinton krijgt het in elke film weer voor elkaar om een ijzersterke rol weg te zetten. Als moeder, zangeres zonder stem, zélfs als vampier komt ze ongelooflijk echt over.

1. Io Sono l’Amore

Oogstrelende film vol liefde voor de filmgeschiedenis, gemaakt door de Italiaanse meester van de verleiding Luca Guadagnino (Call Me By Your Name). Tilda Swinton leerde voor deze rol Italiaans en Russisch en schittert in dit romantisch drama over een liefde die zich niet binnen de lijntjes laat kleuren. Volgens theaterregisseur Ivo van Hove: “Een ode aan de échte liefde, die laat zien dat de liefde toch zijn eigen wetten heeft, en die wetten zijn Io Sono l’Amore.

2. Only Lovers Left Alive

In deze romantische vampierfilm (je leest het goed) wordt een teruggetrokken muzikant herenigd met zijn geliefde. Hun romance, die al een paar eeuwen loopt, wordt verstoord door een jonger zusje met een eigen wil. Angstaanjagend om te zien hoe sterk Tilda Swinton in haar rol als vampier is. Of zou ze...Nee toch? Kijk Only Lovers Left Alive en oordeel zelf. 

3. A Bigger Splash

Wie bioscoophit Call Me By Your Name of een andere film van de Italiaanse regisseur Luca Guadagnino heeft gezien weet wat hij kan verwachten. Zon, lust, verlangens en acteurs die letterlijk van je scherm af knetteren. A Bigger Splash speelt zich af op het idyllische en zonovergoten Italiaanse eiland Pantelleria waar celebritykoppel Paul (Matthias Schoenaerts) en Marianne (Tilda Swinton) genieten van een zorgeloze vakantie. Een zorgeloze vakantie die uiteraard verstoord wordt wanneer een oude vriend en zijn bijzonder mooie dochter langskomen...

"I'm from the same planet as David Bowie."
Tilda SwintonA Bigger Splash

a-bigger-splash-
125 min.

Luca Guadagnino liet zich voor A Bigger Splash inspireren door de succesvolle klassieker La Piscine. Een broeierige film over relaties, lust, verlangens en valse nostalgie.

Kijk A Bigger Splash


Lees meer

Cinetree TV

Al Pacino in 'Scarecrow'
3:16
Picks
Al Pacino in 'Scarecrow'
Wie is de man achter Tom Ford?
41:32
Picks
Wie is de man achter Tom Ford?
Interessante feitjes en een kijkje achter de schermen bij de film 'Boyhood'
Behind the scenes
Interessante feitjes en een kijkje achter de schermen bij de film 'Boyhood'
Hoe een moordenaar leerde wat liefde is
Hoe een moordenaar leerde wat liefde is
Tieners willen gezien worden door hun ouders
17:55
Picks
Tieners willen gezien worden door hun ouders


Cinetree
in de media