Vijf films om in je eentje te verslinden

Geen vrienden over de vloer vanavond? Of heb je gewoon heel veel behoefte aan me-time? Deze vijf films zijn perfect om in je eentje te verslinden.

The Party

The Party. Klinkt niet echt als een film om in je eentje te kijken, toch? Wél als je bedenkt dat de film een zwarte Britse komedie is over een feestje dat volledig uit de hand loopt. Weet je meteen waarom je niet altijd vrienden over de vloer wil hebben. Met fantastisch spel van o.a. Kristin Scott Thomas (Il y a longtemps que je t'aime) en messcherpe dialogen over politiek, relaties en ontrouw.

Broers

Deze film laat je zien dat het goed is om een eigen identiteit te vinden, los van je vrienden. In Broers zien we namelijk hoe Lukas (Jonas Smulders), los van zijn oudere broer, zijn eigen weg zal moeten kiezen. Een bepalend moment en het begin van zijn zoektocht naar een eigen identiteit.

Victoria

Een jonge Spaanse vrouw is in haar eentje in Berlijn gaan wonen. Tijdens een avond uit zorgt een flirt ervoor dat de nacht een uitzonderlijke wending neemt. Eén nacht, alles in één ononderbroken take gefilmd. En na afloop van deze 134 minuten? Dan zal de adrenaline nog pompen, voel je nog zwemen van euforie, angst, intense opwinding én teleurstelling. 

De Regels van Matthijs

Soms is er niets fijner dan even weg te dromen en in iemand anders zijn wereld te stappen. Filmmaker en goede vriend Marc Schmidt biedt in deze documentaire  een spraakmakende blik in de wereld van de autistische Matthijs. Een uitermate intense film, die een eerlijk en levensecht inzicht probeert te geven in het hoofd van Matthijs

The Visit: An Alien Encounter

Ben jij voorbereid op contact met buitenaards leven? The Visit: An Alien Encounter  is een cinematische documentaire over die vraag. Tijdens de film bekruipt je langzaam maar zeker de relativiteit van ons eigen bestaan en blijf je achter met meer vragen dan antwoorden. Wie zijn wij en wat doen we hier eigenlijk? Is er leven in het heelal en hoe zouden zij zich aan ons tonen? En wat zouden zij eigenlijk van ons vinden?
Vicky Cristina Barcelona

vicky-cristina-barcelona
96 min.

Drie vrouwen op zoek (en niet op zoek) naar de liefde, en maar één Don Juan die deze liefde kan beantwoorden. Dat kán niet goed gaan. En dat gaat het ook niet. Met deze 35e Woody-Allen film weet de doorgewinterde regisseur de heuse filmliefhebbers uitstekend te vermaken.

Kijk Vicky Cristina Barcelona


Lees meer

Cinetree TV

Regisseur Kevin Kok aan tafel bij Jinek
Picks
Regisseur Kevin Kok aan tafel bij Jinek
Meer weten over het verhaal achter 20th Century Women?
12:40
Picks
Meer weten over het verhaal achter 20th Century Women?
Meer van David O. Russell
12:47
Short
Meer van David O. Russell
Drie jongeren maken een roadtrip die hun leven voorgoed zal veranderen
11:14
Short
Drie jongeren maken een roadtrip die hun leven voorgoed zal veranderen
'Albatross' toont hartverscheurend lijden van baby-albatrosjes
3:49
Picks
'Albatross' toont hartverscheurend lijden van baby-albatrosjes


Cinetree
in de media