Vijf keer La Douce France

Ben jij na het zien van L’avenir ook tot over je oren verliefd op Franse cinema? Neem dan zeker ‘ns een kijkje tussen onze andere favorieten uit La Douce France!

Jeune et Jolie

De Franse film  Jeune et Jolie  is een roerend coming-of-age-drama over de seksuele ontluiking van de zeventienjarige Isabelle. Zeker geen gewone seksuele ontluiking, want Isabelle besluit na d’r eerste keer er een dubbelleven als callgirl op na te houden. Fascinerend en deels vertederend, dat is   Jeune et Jolie.   Geregisseerd door François Ozon.

Voir Du Pays

De Franse gezusters Delphine en Muriel Coulin kunnen er wat van! In het spraakmakende   Voir Du Pays   komen twee vrouwelijke veteranen terug uit Afghanistan. Samen met hun eenheid worden ze verplicht om drie dagen in therapie te gaan in een luxe vijfsterren hotel op Cyprus. Deze originele en krachtige anti-oorlogsfilm moet je zien.

Une Vie

Een gefragmenteerde blik op het leven van Jeanne, die probeert een volwassen leven te leiden en langzaamaan te maken krijgt met de harde realiteit van het leven van een negentiende-eeuwse vrouw. Ze is nog maar net terug uit de nonnenschool wanneer ze trouwt met de labiele vlerk Julien de Lamare. Een bijzondere film over een vrouw die erachter komt dat al haar jonge dromen in rook zullen opgaan.

Human

We love   Human!   Een hartstikke terecht bejubelde documentaire die het verhaal vertelt over het mens-zijn. De Franse fotograaf en documentairemaker Yann Arthus-Bertrand, bekend van zijn bloedstollend mooie luchtfoto’s, verzamelde aangrijpende verhalen en beelden van onze wereld en onderzocht al doende de kern van de betekenis van mens-zijn. In drie jaar tijd en met een team journalisten interviewde Arthus-Bertrand een slordige 2.020 vrouwen en mannen uit zestig verschillende landen en in 63 verschillende talen.

Il y a Longtemps Que Je T’aime 

Na vijftien jaar in de gevangenis te hebben gezeten probeert Juliette haar plek in haar familie en in de wereld om haar heen te hervinden. Iets wat niet zo makkelijk blijkt. De regisseur, Philippe Claudel studeerde letteren in Nancy en werkte als leraar in gevangenissen en in instellingen voor mindervalide jongeren. En de inspiratie die hij daar heeft opgedaan vertaalt zich door naar het grote doek:   Il y a Longtemps Que Je T'aime.
La Pianiste

la-pianiste
131 min.

Bijna vijftien jaar na publicatie van het omstreden boek 'Die Klavierspielerin' van Elfriede Jelinek, koos Michael Haneke ervoor dit heftige verhaal te verfilmen. Het leven van de (schijnbaar) gevoelloze pianolerares Erika Kohut roept ook in handen van Haneke afschuw, onbegrip en verontwaardiging op bij zijn publiek. De reacties zijn een direct effect op de onderwerpen die 'La Pianiste' aansnijdt.

Kijk La Pianiste


Lees meer

Cinetree TV

Komt terrorisme voort uit geloof?
03:37
Picks
Komt terrorisme voort uit geloof?
Wat oorlog doet met een kind
5:05
Wat oorlog doet met een kind
ASMR, audio die je lichaam een tintelend gevoel geeft, is inmiddels groots op het internet.
7:57
Picks
ASMR, audio die je lichaam een tintelend gevoel geeft, is inmiddels groots op het internet.
VAST is een pareltje in de Nederlandse cinema
50:00
Short
VAST is een pareltje in de Nederlandse cinema


Cinetree
in de media