Waarom je het Oscargenomineerde Lady Bird moet gaan zien

En het niet bij een nominatie had mogen blijven.

De afgelopen maanden werd één van Amsterdams meest charmante bioscopen Cinecenter gerenoveerd. Dat moet gevierd worden natuurlijk! Met veel champagne, oesters en het Oscargenomineerde Lady Bird. Wat een feest om daar als Team Cinetree bij aanwezig te mogen zijn!


Het vernieuwde Cinecenter

Dubbel feest, want de film werd ingeleid door een van onze favoriete curatoren en filmmaker   Paula van der Oest die groot fan is van dit regiedebuut van Greta Gerwig, de Amerikaanse actrice die maar liefst in 25 films te zien is, meeschreef aan vele films, maar vooral bekend is van haar uitmuntende rol in Frances Ha. Driedubbel feest, dat ook de nieuwe en jongste filmhuis directeur van Nederland   Romée Swaab naar voren kwam om ons te vertellen over de verbeterde zichtlijnen, nieuwe stoelen (je kan nu ook met je date een stoel delen) en andere vernieuwingen aan de bioscoopzalen. Wij zijn nu al fan van deze jonge, ondernemende, sterke vrouw!

Trailer Lady Bird

Lady Bird

Over sterke vrouwen gesproken. De film. Het licht dooft, we laten ons zakken in de nieuwe, comfortabele, vegan leren stoelen en zijn na drie seconden al (hardop) aan het lachen om de droogkomische humor van de zeventienjarige scholier Lady Bird (Saoirse Ronan). Eigenlijk heet ze Christine, hebben ze het thuis niet breed, en gaat het leven van een tiener niet altijd over rozen, maar Lady Bird houdt graag de schijn op. Vriendschap, verliefdheid, seks en dromen van een grotere wereld, dat is waar Lady Bird’s prioriteiten liggen.

En net als in andere coming-of-age films kan dat niet lang goed blijven gaan. Zo wordt ze stapelverliefd op de charmante Kyle (gespeeld door Timothée Chamelet uit Call Me By Your Name), die het binnen mum van tijd voor elkaar krijgt om haar hart te breken, heeft ze de meest heftige discussies met haar moeder en wordt ze geconfronteerd met de armoede binnen haar gezin. De kracht van Lady Bird? De buitengewoon grappige dialogen, de opwinding, de menselijkheid en de fijne blik die het biedt op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen.

Veel meer gaan we niet verklappen. Dit wil en moet je met je eigen ogen zien. Uiteraard in het vernieuwde Cinecenter. Houd hun website in de gaten voor de draaitijden!
Lees meer

Cinetree TV

De bestaanscrisis van een Argentijns scale-figuurtje
10:00
Short
De bestaanscrisis van een Argentijns scale-figuurtje
Anatomy of a Scene ‘Son of Saul’
3:34
Must-see
Anatomy of a Scene ‘Son of Saul’
Waarom elke Iraanse artiest te maken heeft met dezelfde censuur
10:30
Picks
Waarom elke Iraanse artiest te maken heeft met dezelfde censuur
De stijl van Alex Van Warmerdam
03:11
Picks
De stijl van Alex Van Warmerdam
Japanse docu: Valley of Dolls
06:10
Short
Japanse docu: Valley of Dolls


Cinetree
in de media