Background image

Cinetree Community

Welkom op onze Community pagina! Omdat we bij Cinetree met zoveel filmliefhebbers zijn, willen we graag een platform bieden waar iedereen zijn enthousiasme en passie voor film kan delen. Op deze pagina vind je dus artikelen van onze leden, reviews, bijdragen vanuit team Cinetree én jij kunt jouw mening met ons delen.

Zelf iets bijdragen?

Wil je zelf iets bijdragen? Je kunt 1) helpen met de filmprogrammering 2) een artikel schrijven 3) meedenken over concepten/campagnes 4) zelf een filmavond organiseren. Maar dit zijn slechts enkele voorbeelden, alles is mogelijk! Als je iets wilt doen, stuur dan een mailtje naar nanne@cinetree.nl

Freija’s filmfavorieten van juli

Les amours imaginaires

Ik ben sowieso groot fan van de uitgesproken, excentrieke en dramatische manier waarop schrijver-regisseur-acteur en editor Xavier Dolan zijn tragedies in beeld brengt. Les Amour Imaginaires is weer een heerlijk gestileerde film, die op momenten ook lekker over-the-top is!

Café de Flore

Café de Flore is een film die me enorm heeft verrast. Elk vlak van het filmvak wordt ingezet om tot emotie te spreken, en daarmee het verhaal te vertellen. Enkel al de gedurfde montage maakt deze film het kijken meer dan waard.

A Bigger Splash

Regisseur Luca Guadagnino is enorm goed in het overbrengen van een sfeer. Zo ook in A Bigger Splash, waar je compleet wordt ondergedompeld in een zwoele zomervibe - dat is gewoon heerlijk om naar te kijken!

Eric Kroes over Youth

Filmliefhebber, civiel ingenieur & filmclub-organisator Eric Kroes vertelt:

“In 2013 kwam La Grande Bellezza uit van Paolo Sorrentino. Alom geprezen, veel bekroond, en inderdaad een hele mooie film. Maar in 2015 bracht deze Italiaanse topregisseur een film uit die ik nog veel mooier vind: Youth. Waarom? Ik noem hier zeven redenen.”

Review uitgelicht: Un Amour Impossible

“Prachtige film, met top acteer prestaties, alles ‘klopt’ in deze film; Verhaallijnen, uitdieping karakters, maatschappelijke invloeden, levenslijnen en lessen. Stil verfilmd maar juist daardoor zeer sterk en levensecht. Must see!”

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Poll

Wat is je favoriete roadmovie?

Roos de Jong over Una via a Palermo

Videomaker, yoga docent en filmliefhebber Roos de Jong vertelt:

“Wat als je twee koppige vrouwelijke bestuurder tegenover elkaar zet in een kleine straat in Palermo? Dan krijg je een langzame film die verbaast, boeit en nog wel eventjes in je hoofd blijft hangen. Tenminste, dat heeft regisseur en tevens hoofdrolspeelster Emma Dante bij mij voor elkaar gekregen.”

De crème de la crème van Cannes

Het is bijna zover, van 6 t/m 17 juli is het weer tijd voor het wereldberoemde Cannes Filmfestival! Amal van team Cinetree dook voor de gelegenheid in ons archief en zette 10 van onze favoriete Gouden Palmwinnaars op een rij.


Films voor de kleine kijkers

Goede films voor kinderen zijn steeds moeilijker te vinden. Ontzettend jammer eigenlijk, want juist in deze tijd is het van belang om kinderen in aanraking te laten komen met verhalen van anderen. Om daar een beetje bij te helpen, zette Laura van team Cinetree onze favoriete films voor het hele gezin op een rij.


De gouden filmtip

Weet jij een film die we echt nog eens moeten programmeren? Laat het ons weten!

Join the community

Zelf iets bijdragen? Laat het ons weten door een email te sturen naar nanne@cinetree.nl!