Matthijs van de Sande Bakhuyzen

Acteur

Matthijs van de Sande Bakhuyzen (1988) is een Nederlands acteur die al sinds zijn jeugd (De Daltons) acteert. Niet heel gek als je bedenkt dat zijn ouders allebei regisseur waren. Later speelde hij in de Carry Slee verfilming Afblijven, in de telefilm Bloedbroeders en in Boy 7 - waar hij voor zijn rol een Gouden Kalf nominatie ontving.

Naast spelen in films is hij gek op toneel. Zo sloot hij zich na zijn opleiding aan de Toneelschool Maastricht aan bij Toneelgroep Oostpool en is hij sinds 2013 verbonden aan Orkater, waar hij samen met Reinout Scholten van Aschat, Jip van den Dool en Mattias Van den Vijver de voorstellingen Een Bebop Verhaal (2013) en De Familie Mansøn (2015) maakte. Beide voorstellingen werden geheel terecht geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival.

Voor Cinetree koos Matthijs van de Sande Bakhuyzen de film James White uit. Een rauwe en openhartige film over een twintiger die dealt met zijn eigen problemen en zijn zieke moeder. Volgens Matthijs een ontzettend intieme film waarbij je continu meedenkt met het hoofdpersonage: "Je wilt voor hem zorgen!’’

Matthijs's filmcollectie

Kid

Geselecteerd door
Matthijs van de Sande Bakhuyzen
Cinetree
in de media