All the Queen's Horses

All the Queen’s Horses vertelt het waargebeurde verhaal van de Amerikaanse Rita Crundwell: een gemeentemedewerker die het kleine stadje Dixon volledig op z’n kop zette. Tijdens haar carrière wist ze ruim 53 miljoen dollar van de gemeente door te sluizen naar een geheime bankrekening. Hoe heeft ze jarenlang ongemerkt haar gang kunnen gaan?

Cinetree deelt 'All the Queen's Horses'

Must-see, omdat:

  • 1. Je zeventig minuten lang met open mond naar je scherm staart. Hoe kan iemand jarenlang zóveel geld wegsluizen en er openlijk een extreem luxeleven op na houden, zonder dat ook maar iemand het doorheeft?!

  • 2. All the Queen’s Horses een wereld vol fraude, misleiding, leugens en intriges blootlegt.

  • 3. Je na het zien van de documentaire weer met een scherpe blik door het leven gaat; als dit kan gebeuren in een klein stadje als Dixon, kan het óveral gebeuren…

Film in feiten

  • 1. Rita Crundwell was van 1983 tot haar arrestatie in 2012 controller in dienst van de gemeente Dixon, Illinois. In die periode wist zij elk jaar zo’n 2,5 miljoen dollar van de gemeente door te sluizen naar een geheime bankrekening waar alleen zij toegang tot had.

  • 2. Met behulp van haar weggesluisde miljoenen begon Rita een paardenfokkerij, de succesvolle en nationaal bekende fokkerij Meri-J Ranch. Daarnaast kocht ze in die twintig jaar allerlei juwelen, een vakantiewoning in Florida, auto’s en een luxe camper.

  • 3. Niemand in Dixon wist wat er speelde. Na Rita’s arrestatie gaf een buurtbewoner aan dat, kijkend naar de enorm gegroeide boerderij, haar huis en haar levensstijl, het “wel verwonderlijk is dat we één en één nooit bij elkaar hebben opgeteld”.

“By day she's wearing municipal clothes, by night she's dripping with jewels and furs.”

All the Queen's Horses