August Rush

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress. Altijd 20 films die je bijblijven

 • Meer dan een filmplatform: elke week nieuwe inleidingen

 • Van jouw bijdrage vertellen we nieuwe verhalen met jonge makers

 • Beschikbaar op iOS, Android en Samsung Smart TV

 • €7,99 na proefperiode. Altijd opzegbaar.

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Iedere muziekliefhebber kan het vast beamen; muziek heeft een magisch randje. Echter bedoelen we dit meestal niet zo letterlijk als in August Rush. In dit prachtige, (semi) sprookje voor het hele gezin – dat bouwt op het welbekende verhaal van Oliver Twist – gaat weeskind Evan namelijk op zoek naar zijn ouders met behulp van muziek. August Rush is een hartverwarmende film over het lot, de kracht van liefde en muziek.

Filmprogrammeur Anne Lammers over 'August Rush'

De magische ondertoon van muziek

Door Nikki Nilwik

Bijna iedere persoon, maakt niet uit hoe eigenzinnig, heeft wel een reden om van muziek te houden. De één luistert muziek om zich erin te verliezen en de ander vindt het juist een fantastische manier om frustratie kwijt te raken. Van muziek kan je intens genieten, maar het kan je tegelijkertijd ook hartstikke verdrietig maken. Soms maakt muziek je rustig en andere keren zorgt het ervoor dat je extatisch danst. Kortom, muziek is divers en volgens sommige zelfs een van de weinig écht magische dingen op onze aarde.

Als er iemand is die gelooft in de magische ondertoon van muziek, is het de jonge Evan Taylor (oftewel August Rush). Evan is het hoofdpersonage van de fantastische film August Rush. Hij is 12 jaar oud en zit al precies elf jaar en 16 dagen in een weeshuis – hij heeft de dagen bijgehouden. Zijn ouders heeft hij nooit gekend, maar diep van binnen heeft August altijd het gevoel gehad dat zij nog leven en opzoek naar hem zijn. Beter gezegd komt dat gevoel eigenlijk niet van binnen, maar juist van buiten. De muziek die hij in alles hoort – zelfs de wispelende takken produceren prachtige melodieën – vertelt hem dat zijn ouders hem zoeken. Om ervoor te zorgen dat moeder Lyla (Keri Russell) en vader Louis (Jonathan Rhys Meyers) hem vinden, moet en zal Evan muziek maken. Alleen de magie van muziek kan het gezin namelijk weer samenbrengen en dus besluit Evan de meest grandioze zoektocht van zijn leven te beginnen.

August Rush heeft alles wat een fijne, warme feel-good film voor het hele gezin nodig heeft. De Oscar- én Grammy-genomineerde drama is hartverwarmend, sprookjesachtig en een herinnering om altijd te blijven geloven. Want als de liefdevolle film August Rush iets bevestigt, is het wel dat een beetje vertrouwen wonderen doet. Wat denk jij; ben jij klaar om te geloven in dit muzikale sprookje?

Must-see, omdat:

 • 1. Kirsten Sheridan’s sprookjesachtige August Rush vol lof werd ontvangen en o.a. genomineerd werd voor een Oscar en Grammy.

 • 2. De film naar een hoger niveau getild wordt door de fenomenale cast. Niet alleen de drie protagonisten zijn geweldig, maar we worden ook nog verrast door het acteerwerk van Terrence Howard en Robin Williams.

 • 3. Het verhaal van August Rush gebaseerd werd op het plot van Charles Dickens’ Oliver Twist. Herken jij de referenties?

“I believe in music as people believe in fairytales.”

Evan (August Rush)

Deze films werden ook geselecteerd door Anne Lammers

The Young and Prodigious T.S. Spivet

We Are Who We Are: aflevering 1

We Are Who We Are: aflevering 6

We Are Who We Are: aflevering 3

We Are Who We Are: aflevering 8

We Are Who We Are: aflevering 7

We Are Who We Are: aflevering 4

We Are Who We Are: aflevering 5

We Are Who We Are: aflevering 2

Paris 36

Miss Potter

Buddy

Les Plages d'Agnès

Le meraviglie

Song to Song

Bienvenue chez les Ch'tis

Les Choristes

Sieranevada

Wuthering Heights

De Laatste Dagen van Emma Blank

Mektoub, My Love: Canto Uno

Carol

Lean on Pete

Manifesto

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress. Altijd 20 films die je bijblijven

 • Meer dan een filmplatform: elke week nieuwe inleidingen

 • Van jouw bijdrage vertellen we nieuwe verhalen met jonge makers

 • Beschikbaar op iOS, Android en Samsung Smart TV

 • €7,99 na proefperiode. Altijd opzegbaar.

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand