Miss Potter

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress. Altijd 20 films die je bijblijven

 • Meer dan een filmplatform: elke week nieuwe inleidingen

 • Van jouw bijdrage vertellen we nieuwe verhalen met jonge makers

 • Beschikbaar op iOS, Android en Samsung Smart TV

 • €7,99 na proefperiode. Altijd opzegbaar.

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Miss Potter vertelt het waargebeurde verhaal van de ongehuwde Beatrix Potter (Renée Zellweger), die ervan droomt om haar fantasierijke kinderboeken vol kleurrijke tekeningen te publiceren. Met hulp van haar uitgever Norman Warne (Ewan McGregor) lukt het om deze droom waar te maken – en iedereen die niet in haar geloofde het tegendeel te bewijzen.

Founder Hanna en filmprogrammeur Anne over 'Miss Potter'

Beatrix Potter en haar bunny book

Door Valérie Hoffmann

Alleen al voor de openingsscène is Miss Potter het kijken waard. We zien hoe aquarelverf zich met water mengt om vervolgens als één geheel vloeiend over een stuk papier te worden verspreid. De rest van de film doet zeker niet onder voor deze introductie, maar de toon voor de kleurrijke ervaring die zal volgen, is gezet.

De wereldberoemde boeken over de belevenissen van Peter Rabbit zullen velen doen denken aan hun kinderjaren. Miss Potter biedt je de mogelijkheid om een onbezorgde jeugd te (her)beleven met deze getekende figuren, maar sleept je tegelijkertijd telkens terug naar de harde werkelijkheid. Want dat we helaas niet altijd in onze fantasiewereld kunnen blijven leven, laat Miss Potter ons zeker zien. De film speelt zich af in Londen, begin jaren ’20 en vertelt het verhaal van de ongehuwde Beatrix Potter (Renée Zellweger). Hoewel haar moeder vele vrijgezelle mannen aan haar heeft voorgesteld, heeft Beatrix de keuze gemaakt om niet te trouwen, maar zich te focussen op haar passie voor het schrijven en tekenen van kinderboeken. Dit tot grote onvrede van haar welgestelde ouders.

Gelukkig zijn er ook mensen die wél in haar geloven. Naast de dierenfiguren uit haar boeken, die Beatrix als haar beste vrienden beschouwt, ontwikkelt ze al snel een bijzondere band met haar uitgever Norman Warne (Ewan McGregor). Ook tussen Norman’s ongetrouwde zus Millie Warne (Emily Watson) en Beatrix vormt zich al snel een kameraadschap van gelijkgezinden. Hoewel de film niet te veel ingaat op politieke kwesties en de ongeëmancipeerde maatschappij van het Engeland van begin 1900, is Beatrix Potter een vrouw die zich afzet tegen wat er van haar verwacht wordt en die zich niet door de mensen om haar heen laat beïnvloeden in haar keuzes. De enige van wie Beatrix zich wat aantrekt is Peter Rabbit, het figuurtje op papier, die toch een sterkere mening heeft dan je in eerste instantie zou denken!

Miss Potter is een ware lust voor het oog en sleept je mee van het ene naar het andere prachtige decor. Van het heuvelachtige, wijd uitgestrekte Engelse platteland, het chaotische Londen tot de overdreven volgestouwde kerstborrels vol pracht en praal.De film speelt op romantische manier met de grens tussen fictie en realiteit, want uiteindelijk zijn het haar getekende vriendjes die het levensverhaal vertellen van het icoon dat Beatrix Potter is.

Must-see, omdat:

 • 1. Het schilderproces haast therapeutisch werkt en je tot rust komt van de prachtige kleuren in de tekeningen van Beatrix Potter.

 • 2. Renée Zellweger de rol van Beatrix Potter op hilarische, typisch Britse manier vertolkt zoals alleen zij dat kan.

 • 3. Peter Rabbit het allereerste personage is waar patent voor is aangevraagd, een heuse pionier dus!

“Stories don’t always end where their authors intended. But there is joy in following them, wherever they take us.”

Beatrix Potter (Miss Potter)

Deze films werden ook geselecteerd door Anne Lammers

The Young and Prodigious T.S. Spivet

We Are Who We Are: aflevering 1

We Are Who We Are: aflevering 6

We Are Who We Are: aflevering 3

We Are Who We Are: aflevering 8

We Are Who We Are: aflevering 7

We Are Who We Are: aflevering 4

We Are Who We Are: aflevering 5

We Are Who We Are: aflevering 2

Paris 36

August Rush

Buddy

Les Plages d'Agnès

Le meraviglie

Song to Song

Bienvenue chez les Ch'tis

Les Choristes

Sieranevada

Wuthering Heights

De Laatste Dagen van Emma Blank

Mektoub, My Love: Canto Uno

Carol

Lean on Pete

Manifesto

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress. Altijd 20 films die je bijblijven

 • Meer dan een filmplatform: elke week nieuwe inleidingen

 • Van jouw bijdrage vertellen we nieuwe verhalen met jonge makers

 • Beschikbaar op iOS, Android en Samsung Smart TV

 • €7,99 na proefperiode. Altijd opzegbaar.

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand