Paris 36

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress. Altijd 20 films die je bijblijven

 • Meer dan een filmplatform: elke week nieuwe inleidingen

 • Van jouw bijdrage vertellen we nieuwe verhalen met jonge makers

 • Beschikbaar op iOS, Android en Samsung Smart TV

 • €7,99 na proefperiode. Altijd opzegbaar.

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

In Paris 36, de opvolger van Les Choristes, komen drie mannen in opstand wanneer hun geliefde theater Het Chansonia moet sluiten. Het theater wordt gelukkig heropend, maar krijgt haar oude glorie pas écht terug wanneer de beeldschone Douce het podium betreedt. Paris 36 bevestigt opnieuw onze onuitputtelijke liefde voor Franse films (en muziek!) en is een aanrader voor iedereen die zin heeft in een film die een gigantische lach op je gezicht tovert.

Filmprogrammeur Anne Lammers over 'Paris 36'

Liefde overwint!

Door Nikki Nilwik

Regisseur Christophe Barratier en acteurs Gérard Jugnot en Maxence Perrin stalen eerder al onze harten met de geweldige film Les Choristes. En net zoals Les Choristes zit ook Paris 36 vol prachtige muziek, bijzondere karakters en zo nu en dan een kritische ondertoon.

Paris 36 speelt zich namelijk af tijdens de jaren ‘30 in Frankrijk. Een roerige tijd, op z’n zachts gezegd. Van alle kanten werd er druk uitgeoefend op het Franse volk. In 1936 kwam de linkse regeringscoalitie ‘Front Populaire’ aan de macht kwam, maar tegelijkertijd kreeg ook het fascisme in Frankrijk veel aandacht en een groeiende achterban. Paris 36 speelt zich dus af in een tijd van chaos; met redelijk wat haat, argwaan en veel stakingen en demonstraties.

Maar wat blijkt: zelfs in tijden van crisis hebben mensen behoefte aan ontspanning. Helaas bestonden er destijds nog geen filmplatforms zoals Cinetree en was het theater een van de weinige opties voor afleiding en vermaak. Het Chansonia was één van die magnifieke theaters in Parijs en zorgde ervoor dat de buurtbewoners in Paris 36 heel even konden ontsnappen van de dagelijkse realiteit. Echter loopt alles in de soep wanneer de politiek ook de muren van dit prachtige theater binnendringt. Door toedoen van de fascistische eigenaar van Chansonia, zijn Pigoil (Gérard Jugnot), Jacky en Milou hun banen kwijt en wordt het theater gesloten. Maar gelukkig gaan de mannen niet bij de pakken neerzitten. Ze besluiten te doen waar Frankrijk op dat moment goed in is – demonstreren! In eerste instantie lijkt het zin te hebben; ze krijgen het theater terug en weten het zelfs weer te heropenen. Helemaal goed gaat het echter pas wanneer de beeldschone en getalenteerde Douce (Nora Arnezederz) het podium betreedt. Haar betoverende stem en lach weten volle zalen te trekken en het theater opnieuw leven te geven – yes, vrouwenpower!

Paris 36 is een prachtig muzikaal drama, met Franse chansons en personages die voor een lach van oor tot oor op je gezicht zullen zorgen. Daarnaast bevat de film ook nog andere romantische en liefdevolle verhaallijnen én een grote plottwist, waardoor je je geen moment zult vervelen. Opnieuw bevestigt Paris 36 onze onuitputtelijke liefde voor Franse films (en muziek).

Must-see, omdat:

 • 1. De film genomineerd werd voor meerdere Césars en een Oscar!

 • 2. Er geweldige acteurs spelen in Paris 36. Wees bereid om omvergeblazen te worden door Nora Arnezeders stem en door Gérard Jugnots aanstekelijke lach.

 • 3. Paris 36 naast een amuserende en wonderschone film, ook nog eens een uitstekende geschiedenisles is.

“In this town, the theater brought the people to life.”

Narrator (Paris 36)

Deze films werden ook geselecteerd door Anne Lammers

We Are Who We Are: aflevering 1

We Are Who We Are: aflevering 6

We Are Who We Are: aflevering 3

We Are Who We Are: aflevering 8

We Are Who We Are: aflevering 7

We Are Who We Are: aflevering 4

We Are Who We Are: aflevering 5

We Are Who We Are: aflevering 2

Buddy

Les Plages d'Agnès

Le meraviglie

Song to Song

Bienvenue chez les Ch'tis

Les Choristes

Sieranevada

Wuthering Heights

De Laatste Dagen van Emma Blank

Mektoub, My Love: Canto Uno

Carol

Lean on Pete

Manifesto

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress. Altijd 20 films die je bijblijven

 • Meer dan een filmplatform: elke week nieuwe inleidingen

 • Van jouw bijdrage vertellen we nieuwe verhalen met jonge makers

 • Beschikbaar op iOS, Android en Samsung Smart TV

 • €7,99 na proefperiode. Altijd opzegbaar.

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand