Reservation Road

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress. Altijd 20 films die je bijblijven

 • Meer dan een filmplatform: elke week nieuwe inleidingen

 • Van jouw bijdrage vertellen we nieuwe verhalen met jonge makers

 • Beschikbaar op iOS, Android en Samsung Smart TV

 • €7,99 na proefperiode. Altijd opzegbaar.

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Ieder verhaal kent twee kanten, maar moeten beide kanten altijd even zwaar wegen? In het meeslepende Reservation Road volgen we twee zeer uiteenlopende verhaallijnen; die van de vader van de doodgereden Josh (Joaquin Phoenix) en die van de man die Josh doodreed (Mark Ruffalo). Dit unieke perspectief maakt Terry George’s meeslepende film de perfecte kandidaat voor een druilerige avond.

Komiek & schrijver Jochem Myjer over 'Reservation Road'

Ieder verhaal kent twee kanten

Door Nikki Nilwik

Het is de grootste nachtmerrie van iedere ouder; een kind dat overlijdt. Nog groter wordt dit verdriet wanneer het kind is overleden na een zogenaamde hit and run – een aanrijding waarbij de dader wegrijdt. Hoe groot is de kans dat de dader nog gevonden wordt? En maakt een aangewezen dader nog verschil? Het meeslepende Reservation Road, waarin thema’s als de dood, schuld maar ook liefde uitvoerig aan bod komen, neemt je mee op een zoektocht naar de antwoorden op deze vragen.

Familie Learner, met vader Ethan (de fenomenale Joaquin Phoenix) en moeder Grace (Jennifer Connelly) aan het hoofd, is het toonbeeld van een Amerikaans gezin. Ze hebben hun leven perfect op orde: een mooi huis, getalenteerde en muzikale kinderen, een prachtige familieband en een degelijke Volvo voor de deur – eigenlijk zijn ze dus dat ene gezin waar de hele buurt met scheve ogen naar kijkt. Maar helaas is geluk nooit van lange duur. Een idyllische dag eindigt voor familie Learner namelijk in een verschrikkelijke nachtmerrie, wanneer zoon Josh wordt doodgereden door Dwight Arno (de enige echte Mark Ruffalo). Uit paniek (of zelfzucht?) besluit Dwight op dat moment door te rijden en niet om te kijken naar de situatie die hij heeft achtergelaten. Wat volgt is een emotioneel en zenuwslopend verhaal over de gevolgen van deze levensveranderende gebeurtenis voor beide partijen.

Regisseur Terry George regisseerde al eerder het belangrijke Hotel Rwanda, waarmee hij de filmwereld voor zich won. Reservation Road is misschien een heel ander soort film, maar George’s expertise is zeker niet te missen in dit drama. De beelden, sferen en het acteerwerk, alles klopt in deze film. Plus, Reservation Road beschikt over een jonge en extreem goede Elle Fanning – reden genoeg om de film te willen zien!

Must-see, omdat:

 • 1. Reservation Road een cast heeft waar je u tegen zegt. Joaquin Phoenix, Mark Ruffalo, Jennifer Connelly en Elle Fanning? Dank u Terry George!

 • 2. De film een zwaar thema weet te belichten van beide kanten, zonder een oordelend standpunt én zonder iets goed te praten - erg indrukwekkend.

 • 3. De film gebaseerd is op het gelijknamige boek van John Burnham Schwartz. De schrijver hielp trouwens ook mee met het schrijven van de film.

“Can you hear music if you're in Heaven?”

Emma (Reservation Road)

Deze films werden ook geselecteerd door Jochem Myjer

La Belle Époque

Shoplifters

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress. Altijd 20 films die je bijblijven

 • Meer dan een filmplatform: elke week nieuwe inleidingen

 • Van jouw bijdrage vertellen we nieuwe verhalen met jonge makers

 • Beschikbaar op iOS, Android en Samsung Smart TV

 • €7,99 na proefperiode. Altijd opzegbaar.

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand