Sing Street

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress. Altijd 20 films die je bijblijven

 • Meer dan een filmplatform: elke week nieuwe inleidingen

 • Van jouw bijdrage vertellen we nieuwe verhalen met jonge makers

 • Beschikbaar op iOS, Android en Samsung Smart TV

 • €7,99 na proefperiode. Altijd opzegbaar.

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Een band starten, zonder enige kennis van muziek of zelfs instrumenten klinkt als een wilde gok. Toch is dit de enige manier waarop Conor denkt de liefde van zijn leven, Raphina (Lucy Boynton), voor zich te kunnen winnen. Gebaseerd op zijn eigen leven creëerde regisseur John Carney (Once) deze humoristische feelgood film met geweldige acteurs en een misschien nog wel betere soundtrack.

Actrice Eva van der Gucht deelt 'Sing Street'

Een verborgen parel

door Nikki Nilwik

Sing Street voelt een beetje aan als een heerlijke dagdroom die ontstaat wanneer je tijdens een saaie werkmeeting uit het raam gluurt en helemaal wegzakt in je romantische gedachten. Die baan die je altijd al wilde, heb je opeens. De persoon die je iedere ochtend tegenkomt bij het uitlaten van je hond, is ook smoorverliefd op jou geworden… Het leuke aan dagdromen is dat deze dromen er heel even voor kunnen zorgen dat de realiteit een magische plek is waarin alles mogelijk is - en dat is een heerlijk gevoel. Een film die dit gevoel kan overbrengen, kan in onze opinie dan ook niet anders dan een meesterwerk zijn. Sing Street is precies dit en daarmee een aanrader voor iedereen.

Conor (Ferdia Walsh-Peelo) groeit op in het grauwe Dublin van de jaren ‘80. Zijn ouders hebben, zoals de rest van Ierland op dat moment, weinig geld en de enige manier waarop ze kunnen besparen, is door Conor naar een goedkopere school te sturen. Dat deze katholieke school bekend staat om diens - op z’n zachtst gezegd - problematische manier van omgaan met studenten, maakt in deze situatie helaas niet uit. Net zoals in de rest van Ierland, wordt Conor’s huis gevuld met een gevoel van hopeloosheid. Ook Conor zelf wordt hierin meegetrokken, maar dit verandert wanneer hij het mysterieuze model Raphina (de geweldige Lucy Boynton) leert kennen. Haar betoverende ogen hervormen hem tot hopeloze romanticus, die koste wat het kost Raphina’s hart zal veroveren. Zijn idee? Het starten van een band, zonder bandleden en zonder kennis van muziek.

We gaan natuurlijk niet verklappen of dit redelijk krankzinnige idee lukt, maar wel verklappen we dat je hoe dan ook gaat genieten van Sing Street. De film is namelijk de perfecte combinatie tussen een heerlijke wegkijker en een oprecht goede film. Dit is bijzonder omdat mensen typische feelgood, romantische komedies vaak associëren met kwalitatief minder goede films (soms ook onterecht trouwens). Sing Street bewijst dat dit helemaal niet het geval hoeft te zijn en dat ook romantische, muzikale wegkijkfilms een hoge kwaliteit kunnen hebben. Dit wordt niet alleen bewezen door het sterke acteerwerk van de nog redelijk jonge cast (waaronder dus Lucy Boynton die blijkbaar voor Bohemian Rhapsody ook al eerder muze van een artiest mocht spelen), maar ook door de geweldige outfits en muziek in de film. Heel Sing Street is van voor tot achter een ode aan fenomenale jaren ‘80 muziek en daarnaast is ook de eigen filmmuziek, geschreven door Gary Clark, magnifiek. Al met al dus genoeg redenen om dit verborgen pareltje snel te bekijken!

Must-see, omdat:

 • 1. Sing Street de perfecte combinatie is tussen een zoetsappige feelgood film en een realistische dagdroom, die je honderd procent laat eindigen met een lach op je gezicht.

 • 2. Dit drama vol zit met geweldige muziek uit de jaren ‘80, van Duran Duran tot The Cure én muziek gemaakt door songwriter Gary Clark voor Sing Street zelf.

 • 3. Sing Street genomineerd werd voor een Golden Globe en 16 andere internationale prijzen won!

“Hey, do you want to write a song?”

Conor (Sing Street)

Deze films werden ook geselecteerd door Eva van der Gucht

Attila Marcel

The Peanut Butter Falcon

De Patrick

Tanzania Transit

Il traditore

The Imposter

Pan's Labyrinth

Monsieur Lazhar

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress. Altijd 20 films die je bijblijven

 • Meer dan een filmplatform: elke week nieuwe inleidingen

 • Van jouw bijdrage vertellen we nieuwe verhalen met jonge makers

 • Beschikbaar op iOS, Android en Samsung Smart TV

 • €7,99 na proefperiode. Altijd opzegbaar.

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand