The Kindergarten Teacher

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

Kleuterjuf Lisa (Maggie Gyllenhaal) is de sprankeling in haar ogen kwijt. Ze zit in een sleur waar ze niet uit lijkt te kunnen komen. Het uitzonderlijke poëzietalent van haar leerling Jimmy is precies wat Lisa nodig heeft om weer passie te vinden in haar leven, maar absoluut niet wat de jonge Jimmy nodig heeft in dat van hem.. Deze shockerende psychologische thriller laat je hoofd tollen en won geheel terecht de prijs voor beste regie op het Sundance Film Festival.

Schrijver & regisseur Zainab Goelaman deelt 'The Kindergarten Teacher'

Must-see, omdat:

  • 1. Deze psychologische thriller je hoofd laat tollen met haar shockerende en unieke verhaal.

  • 2. Maggie Gyllenhaal haar rol zo sterk speelt, dat je zowel medelijden als woede voor haar personage voelt.

  • 3. The Kindergarten Teacher de prijs voor beste regie won op het Sundance Film Festival!

Een kinderjuf op hellend vlak

The Kindergarten Teacher is zo’n film die het bloed onder je nagels vandaan haalt, je laat twijfelen over je eigen gevoelens en die ervoor zorgt dat je zowel wil wegkijken als niet kan stoppen met kijken. Een film die eigenlijk precies doet wat een psychologische thriller hoort te doen - The Kindergarten Teacher laat je hoofd tollen. Het shockerende verhaal, in combinatie met het aangrijpende acteerwerk van Maggie Gyllenhaal, creëert een imposant drama, dat werd beloond met de prijs voor beste regie op het Sundance Film Festival.

Lisa (Maggie Gyllenhaal) zit in een sleur. Haar banale leven als kleuterjuf en moeder van twee kinderen lijkt alle energie uit haar lichaam te hebben gezogen. Hoewel we doorhebben dat ze kunstzinnig en creatief hoort te zijn, zijn deze karakteristieken verre van terug te zien in haar ogen. In plaats daarvan zien we een kleuterjuf die al haar passie is verloren, een moeder die geen vertrouwen meer heeft in haar kinderen en een vrouw die lijkt te zijn vergeten dat ze getrouwd is. We zien een mens zonder sprankeling in haar ogen. De poëziecursus die zij wekelijks volgt lijkt weinig sprankel toe te voegen. Ook een ‘avontuur’ met haar poëzie-docent Simon (Gael García Bernal) helpt niet. Kortom, niets lijkt Lisa uit haar sleur te kunnen krijgen.

Lijkt, want zoals we allemaal weten komt hulp soms uit onverwachte hoek. In dit geval komt hulp niet alleen uit onverwachte, maar ook eenzijdige en zeer ongepaste hoek. De persoon die Lisa’s passie voor het leven weer aanwakkert is namelijk de jonge Jimmy (sterk gespeeld door Parker Sevak), een van de kinderen uit Lisa’s kleuterklas. Zijn talent voor poëzie geeft Lisa opnieuw energie en een doel in haar alledaagse leven. Jimmy wordt haar protegé, haar bewijsstuk om te laten zien dat zij wél een betekenisvol leven leidt. Haar intenties zijn in principe niet slecht; als kleuterjuf is het je taak om talenten van kinderen te herkennen en te laten floreren - maar de lijn tussen protegeren en misbruiken is dun. Lisa bevindt zich daarom al snel op een hellend vlak, wanneer haar psychische toestand verergert en haar zuivere intenties als kinderjuf steeds verder wegglijden…

Geschreven door Nikki Nilwik

“Anna is beautiful. Beautiful enough for me. The sun hits her yellow house. It's almost like a sign from God.”

Jimmy (The Kindergarten Teacher)

Deze films werden ook geselecteerd door Zainab Goelaman

Falcon Lake

Incendies

Thelma

The Blue Caftan

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.