Under the Skin

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.

In een wit bestelbusje rijdt een betoverende vrouw met zwart haar en knalrode lippenstift (Scarlett Johansson) door de grauwe straten van Glasgow. Met haar aanlokkende stem weet zij de mannen van Schotland snel te verleiden en mee te nemen naar haar huis, waar hen iets anders te wachten staat dan ze hopen… Under the Skin is een surrealistische mix tussen een sci-fi, drama, horror en mysterie en zal je boven alles verrassen, verbijsteren én heel lang bijblijven.

Dichter Jesse Laport deelt 'Under the Skin'

De échte moordvrouw

door Nikki Nilwik

Under the Skin bindt zich aan niets; geen genre, geen antwoorden, geen naam voor diens hoofdpersonage en vooral niet aan films die je ooit eerder gezien hebt. Dit derde meesterwerk van regisseur Jonathan Glazer is namelijk zo uniek dat het zich met niets laat vergelijken, behalve misschien zijn eerdere werken Birth en Sexy Beast. Net zoals in de twee vorige films, is Under the Skin namelijk opnieuw surrealistisch en verbijsterend.

Deze keer speelt Scarlett Johansson de hoofdrol. Haar personage zelf krijgt geen naam, maar dat is ook niet nodig want haar acteerwerk en verhaallijn zijn al krachtig genoeg om haar hele personage vorm te geven. Haar personage is misschien nog het best te omschrijven met één woord; moordvrouw. In haar witte bus rijdt ze door de straten van Glasgow en de idyllische natuur van Schotland. Soms stopt ze en vraagt ze met haar betoverende glimlach de weg aan nietsvermoedende Schotse voorbijgangers. Iedere vrouw die dit leest, denkt waarschijnlijk maar een ding: vertrouw nooit iemand in een wit bestelbusje! Helaas bereikte deze wijze les de Schotse wandelaars niet en vielen zij snel voor Scarlett en haar mooie woorden. Helaas, want zoals vrouwen leren, hebben mensen in witte bestelbusjes vaak geen goede bedoelingen. Zo ook Scarlett niet, die haar Schotse liefdes meeneemt naar haar huis, waar ze in plaats van in haar groene ogen in donkere materie verdrinken. Wellicht denk je dat dit metaforisch bedoeld is. Om erachter te komen of dit zo is, zul je de film zelf moeten kijken! Wat we wel kunnen zeggen is dat Scarlett als buitenaards wezen op aarde is gezet om letterlijk de rol van femme fatale te vervullen. Maar wat nou als het buitenaardse wezen zich steeds meer mens dan wezen begint te voelen…?

De film werd gebaseerd op het gelijknamige boek en zal verschillende emoties bij mensen oproepen. Een ding is echter duidelijk; een uniek en verbijsterende film is Under the Skin zeker. De film werd genomineerd voor 2 BAFTA-awards en zal je nog lang bijblijven - of zullen we zeggen, onder je huid blijven.

Must-see, omdat:

  • 1. De hoofdrol gespeeld wordt door de enige echte Scarlett Johansson, die zelfs als moordenaar je hart zal veroveren.

  • 2. In de film ook verborgen camera-werk verstopt zit, waarin Scarlett Johansson echte voorbijgangers verleidde. Deze onvervalste momenten zorgen voor een unieke lading aan de film, die het surrealisme nog meer benadrukken.

  • 3. Under the Skin een film is zoals je die nog niet kent: soms gestoord, soms mooi, soms verrassend - maar vooral ijzersterk.

“Do you want to look at me?”

(Under the Skin)

Deze films werden ook geselecteerd door Jesse Laport

Pig

Deerskin

J'ai Perdu Mon Corps

Nr. 10

Gunda

My Foolish Heart

The Future

Kijk je ogen uit.

€9,99 per maand na proefperiode. Altijd opzegbaar.