Wonder

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Een groot deel van wat we bereiken of meemaken in ons leven wordt bepaald door hoe we eruitzien. Voor Auggie Pullman betekende dit helaas dat zijn leven vaak zwaarder was dan dat van andere kinderen. Zal dit veranderen wanneer hij voor het eerst naar een echte school gaat? Wonder is een prachtige feel-good film met de waanzinnige Jacob Tremblay, Julia Roberts en Owen Wilson in de hoofdrollen.

Cinetree-founder Hanna Verboom over 'Wonder'

Alleen maar liefde

Door Nikki Nilwik

Het is geen geheim dat je leven wordt beïnvloed door hoe je eruitziet. Je uiterlijk zorgt er bijvoorbeeld mede voor dat je ergens bij hoort, of je een specifieke baan krijgt of juist wordt gediscrimineerd. Het is niet leuk en al helemaal niet eerlijk, maar helaas wel de werkelijkheid; uiterlijk speelt een belangrijke rol in onze samenleving. Het feit dat dit eenmaal zo is, betekent niet dat het acceptabel is. Iedereen is namelijk perfect op z’n eigen manier. Wat voor de één mooi is, is voor de ander saai en iemand die zichzelf lelijk vindt is in de ogen van diens geliefde de prachtigste persoon op aarde. Net zoals een ‘one size fits all’-shirt nooit iedereen past, bestaat er ook geen perfect uiterlijk. Kun je na dit stuk alleen maar denken; wat een clichématige kletskoek, dit is niet eens zo in films? Dan bewijst de prachtige film Wonder je het tegendeel. Een liefdevollere film over het uiterlijk, de invloeden daarvan en ons gedrag rondom uiterlijk bestaat er namelijk niet.

Stephen Chbosky’s Wonder (gebaseerd op het gelijknamige boek) draait om de jonge Auggie Pullman. Auggie lijdt aan het syndroom van Treacher Collins, een uiterst zeldzame aandoening waardoor zijn gezicht al sinds zijn geboorte gedeformeerd is. Enkele van de termen die in Wonder naar voren komen om Auggie te omschrijven zijn; freak, besmettelijk en angstaanjagend. Zelfs na 27 operaties zorgt zijn uiterlijk er nog steeds voor dat hij overal wordt aangestaard en nagewezen. Daarom proberen zijn moeder (Julia Roberts), vader (Owen Wilson) en grote zus hem al 10 jaar te beschermen tegen deze oneerlijke wereld. Lukt dit hen ook wanneer Auggie, die altijd thuis school kreeg, voor het eerst naar de middelbare school gaat?

Vriendelijkheid, liefde en acceptatie vormen de kern van deze fantastische familiefilm. In een interview over Wonder zei Stephen Chbosky zelfs dat hij geloofde dat een film over vriendelijkheid niet gemaakt kan worden zonder vriendelijkheid. Deze boodschap hangt dan ook als een deken over Wonder heen en wordt nogmaals benadrukt door het motto van de film: choose kind. Geen enkel personage wordt als boosdoener weggezet en iedere scène voelt als een levensles die je al als kind had willen hebben. Genoeg reden dus om de film – met het hele gezin of alleen – te bekijken! Maar als je nog meer overtuiging nodig hebt, kijk dan nog even naar de cast van Wonder; Julia Roberts en Owen Wilson als ouders? Dat is toch iedereens droom?

Must-see, omdat:

 • 1. De cast van Wonder geweldig is. Een film waarin Julia Roberts speelt kan sowieso bijna niet tegenvallen, maar voeg daar ook nog Owen Wilson en de award-winnende kindacteur Jacob Tremblay aan toe en je krijgt een film waarmee vrij weinig fout kan gaan.

 • 2. Je soms gewoon zin hebt in hebt in een feel-good film, die je hele lichaam van top tot teen verwarmt en je achterlaat op een roze gelukswolk.

 • 3. De film genomineerd werd voor Beste Make-up op de Oscars en BAFTA Awards!

“You can't blend in when you were born to stand out.”

Via (Wonder)

Deze films werden ook geselecteerd door Hanna Verboom

Un Amour Impossible

Knight of Cups

The Hundred-Foot Journey

Monk

God Only Knows

Ma vie de Courgette

Dolfje Weerwolfje

Hors Normes

School Life

That Sugar Film

Florence Foster Jenkins

Dirty God

Life Itself

Green Book

The Red Turtle

Slumdog Millionaire

170 Hz

Once

The Selfish Giant

Still Alice

A Late Quartet

De rouille et d'os

Mandela: Long Walk to Freedom

Young@Heart

Virgin Mountain

Jusqu'à la garde

I, Daniel Blake

Dheepan

L'Odyssée

Turist

Human

Life, Animated

A Bigger Splash

The Party

American Hustle

Doof Kind

So Help Me God

Captain Fantastic

La Grande Bellezza

Suffragette

45 years

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand