De specialisten van HER Film Festival

Alle films die je ziet op HER Film Festival zijn zorgvuldig uitgekozen door filmliefhebbers, specialisten en ambassadeurs van Simavi. Benieuwd wie die specialisten precies zijn? Je ziet het hier!

Mandy Woelkens

Radiomaker, presentator en podcastmaker Mandy Woelkens zet zich al jaren in voor de LGBTQ+ community. Voor HER Film Festival koos Mandy het prachtige Rafiki uit: over twee lesbische meisjes uit Kenia, waar homoseksualiteit nog totaal niet geaccepteerd is.

Barry Atsma

Al een aantal jaar zet Barry zich in als ambassadeur voor Simavi. Voor HER Film Festival selecteerde hij Sacred Water, over het belang van het vrouwelijk genot in Rwanda. Volgens Barry een geweldige documentaire mét een belangrijke boodschap voor meisjes wereldwijd.

Gaite Jansen

Gaite Jansen is een Nederlandse actrice die al vele grote films en series op haar naam heeft staan. Speciaal voor HER Film Festival selecteerde zij Mustang: over vijf verweesde zusjes uit een traditioneel Turks dorpje die op het punt staan uitgehuwelijkt te worden.

Hanna Verboom

Cinetree-founder Hanna Verboom is ontzettend trots op de lancering van het eerste HER Film Festival. Voor deze editie koos zij Félicité uit: over een Congolese zangeres wiens leven volledig op z’n kop staat als haar zoontje slachtoffer wordt van een motorongeluk.

Monic Hendrickx

Actrice Monic Hendrickx ken je natuurlijk van haar rollen in o.a. Sonny Boy en Penoza. Voor HER Film Festival koos Monic voor Woman, een intiem en inspirerend portret van tweeduizend vrouwen uit vijftig verschillende landen.