Her Story, My Story

Verhalen van vrouwen aan de andere kant van de wereld: vaak staat het ver van ons bed of komt het niet meer echt bij ons binnen. Terwijl: als haar verhaal ook jouw verhaal wordt snappen we elkaar allemaal een beetje beter. En meer begrip zorgt voor meer gelijkheid en gezondheid wereldwijd.

Bekende actrices geven vrouwen een stem

HER Film Festival bestaat om de bijzondere verhalen van vrouwen wereldwijd te delen: je krijgt een inkijkje in hun leven en ervaart hoe de wereld eruit ziet door hun ogen.

Deze vrouwen hebben helaas niet altijd een stem, of ze worden niet gehoord. Terwijl ze wel degelijk veel te vertellen hebben! Om ervoor te zorgen dat haar verhaal jouw verhaal wordt, geven bekende Nederlandse actrices hun stem aan vrouwen en meisjes waar Simavi mee werkt. De verhalen van Miriam, Fita en Lakshmi krijgen zo het podium dat ze verdienen.

Geproduceerd door Cinetree en Matemade. Cast: Monic Hendrickx, Mandy Woelkens, Gaite Jansen Regie: Hanna Verboom

Maak kennis met de vrouwen

De verhalen in Her Story, My Story zijn gebaseerd op de ervaringen van Miriam, Fita en Lakshmi.

Miriam

Miriam uit Malawi trouwde als 16-jarige vanwege een ongeplande zwangerschap, maar wist haar leven een positieve wending te geven.

Fita

Ontmoet Fita, een bijzondere activiste uit Indonesie, die haar human rights-tattoo inzet om het gesprek aan te gaan.

Lakshmi

Menstruatie is een normale lichaamsfunctie. Lakshmi probeert de taboes in haar dorp in India hierover te doorbreken.

HER Film Festival

Simavi werkt wereldwijd aan de gezondheid, positie en rechten van vrouwen. Tijdens HER Film Festival delen we verhalen om aandacht te vragen voor ons werk.