Background image

HER Film Festival

HER Film Festival 2021 is helaas voorbij! Van 14 t/m 20 oktober genoot je gratis van de mooiste films over krachtige vrouwen, aangeboden door Cinetree en Simavi. Wil je meer films kijken? Bekijk het huidige filmaanbod in het Cinetree maandabonnement hier:

HER Film Festival 2021

Connecting Women Worldwide

Meer informatie

HER Film Festival

Waarom HER Film Festival?

HER Film Festival is het eerste online filmfestival in Nederland dat de positie van de vrouw centraal stelt. HER staat voor Health, Empowerment en Rights, thema’s die relevanter zijn dan ooit: in de veranderende wereld van vandaag en huidige crises als Covid-19, discriminatie en klimaatverandering, zien we als negatief bijeffect dat de positie van vrouwen en meisjes nog verder onder druk komt te staan.

Connecting women worldwide

Verhalen verbinden. Een nieuw perspectief is inspirerend en belangrijk. Daarom geven wij graag het podium aan vrouwen met een bijzonder verhaal. Met HER Film Festival brengen we Nederlanders in contact met vrouwen wereldwijd en vragen we aandacht voor het feit dat gelijkwaardigheid niet overal vanzelfsprekend is.

Wat kun jij doen?

Simavi investeert in de basis voor vrouwen en meisjes in Afrika en Azië. Elke dag werken wij - samen met onze lokale partners - aan voorzieningen, wetten en een sociaal klimaat die het mogelijk maken dat vrouwen hun rechten kunnen opeisen. Wij kunnen ons werk alleen doen dankzij de steun van mensen zoals jij. HER Film Festival is voor ons een belangrijke manier om met jou in contact te komen. Bekijk direct hoe jij kunt bijdragen.

Onze missie: gezondheid en gelijkheid

Naar school kunnen tijdens je menstruatie. Kiezen voor anticonceptie. Toegang hebben tot schoon drinkwater en sanitair. Zelf beslissen met wie je trouwt. Misschien vanzelfsprekend voor jou, maar lang niet voor iedereen. Wereldwijd worden vrouwen en meisjes nog vaak achtergesteld door sociale en culturele opvattingen, discriminatie, dwang en geweld. Door ongelijkheid worden de mogelijkheden voor vrouwen om gezond te leven beperkt. Gezondheid en gelijkheid gaan hand in hand met elkaar.