Background image

De specialisten van HER Film Festival

Alle films die je ziet op HER Film Festival zijn zorgvuldig uitgekozen door filmliefhebbers, specialisten en ambassadeurs van Simavi. Benieuwd wie die specialisten precies zijn? Je ziet het hier!

Yootha Wong-Loi-Sing

Actrice Yootha Wong-Loi-Sing kun je kennen van haar rollen in o.a. Hoe duur was de suiker en The Paradise Suite. Yootha is groot fan van het wonderschone Portrait de la jeune fille en feu van Céline Sciamma en vertelt je graag waarom dit zo’n bijzondere film is.

Touria Meliani

De missie van wethouder Touria Meliani is dat alle Amsterdammers zich herkennen in het rijke culturele leven van de hoofdstad. Voor HER Film Festival cureerde zij Persepolis, een Frans, autobiografische stripverhaal over de jeugd van Marjane Satrapi ten tijde van de Iraanse Revolutie.

Hanna Verboom

Cinetree-founder Hanna Verboom is ontzettend trots op de lancering van het tweede HER Film Festival. Voor deze editie koos zij Woman at War uit: een film over klimaatactivist, koordirigent en toekomstige moeder Halla – die haar leven op het spel zet om de strijd tegen buitenlandse energieopwekkingsbedrijven te winnen.

Mandy Woelkens

Radiomaker, presentator en podcastmaker Mandy Woelkens zet zich al jaren in voor de LGBTQI+ community. Voor HER Film Festival koos Mandy Honeyland uit: een film over de laatste bijenjager van Europa – maar vooral een film over vrouwelijk leiderschap en waarom we dat nu zo hard nodig hebben.

Barry Atsma

Al een aantal jaar zet Barry zich in als ambassadeur voor Simavi. Voor HER Film Festival selecteerde hij Atlantique, een Senegalees coming-of-age verhaal van Mati Diop. Een mysterieuze maar ook betoverende film over opgroeien, verliefdheid en loslaten.

Foto: Ineke Oostveen

Sareen Malik

Sareen Malik is coördinator van de African Civil Society Network on Water and Sanitation (ANEW). Met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van waterbeheer, helpt ze NGO's om op een zinvolle manier deel te nemen aan de watersector en in de anticorruptiesector. Speciaal voor HER Film Festival leidt ze The Ants and the Grasshopper in!

Kris Berry

De getalenteerde zangeres Kris Berry trad dit jaar al op tijdens de HER Film Festival Summer Night in het Amsterdamse Bostheater, en cureerde nu voor HER Film Festival Adam: een film over een ontmoeting tussen de hardwerkende Abla en de jonge, hoogzwangere Samia, die gaandeweg steeds meer beseffen dat ze elkaar nodig hebben.

Emma Branderhorst

Regisseur Emma Branderhorst viel met haar afstudeerfilm Onderhuids meteen in de prijzen. Dit jaar maakte ze Vlekkeloos: een ontzettend belangrijke film over menstruatiearmoede in Nederland – die als eerste op HER Film Festival te zien is!