An Unfinished Love

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Een film over een man die tijd, afstand en oorlog uitdaagt om de liefde van zijn leven na te jagen.

Cinetree deelt 'An Unfinished Love'

Over de film

Een jong verliefd paar, Robert en Sarah, verloven zich in het park van hun woonplaats. Kort daarna gooit de Eerste Wereldoorlog Robert de loopgraven in waar een windvlaag niet alleen de brief van Robert aan Sarah wegblaast, maar ook de toekomst van het paar. Na de oorlog worstelt Robert om de veranderingen in de wereld en de snelle groei van de stad die hij thuis noemt te verwerken. Hij vindt opnieuw troost in het schrijven van brieven aan zijn verloren liefde, en doet dat jarenlang elke dag.

“Het was een bijzondere reis om deze film te maken,” vertelt regisseur Rami el Harayri. “Als regisseur die voorheen vooral korte documentaires en korte fictiefilms regisseerde, vond ik dat het tijd was om een ​​nieuwe wereld te verkennen die me eindeloze mogelijkheden zou bieden om mijn verhaal te vertellen: de wereld van animatie.”

“Als maker die een episch verhaal op een minimale manier wilde vertellen, was het voor mij niet mogelijk om dit in de vorm van een documentaire of fictiefilm te doen. Zeker vanwege het feit dat ik beperkingen zou hebben ondervonden op zowel financieel als historisch perspectief. Ook kan het gebruik van tijd en ruimte als concept op een veel succesvollere manier worden gerealiseerd door animatie als formaat te gebruiken. Het geeft je eindeloze mogelijkheden om in slechts enkele minuten een episch verhaal te vertellen dat verspreid is over tientallen jaren en verschillende settings. Door deze eerste geanimeerde stop-motionfilm An Unfinished Love te realiseren, werd mijn droom werkelijkheid.”

Over de maker

Rami el Harayri is een bekroonde filmmaker die in Nederland woonachtig is. Hij studeerde af met een Bachelor of Arts in Digital Filmmaking (Upper Second Class Honours) aan de Middlesex University. De afgelopen jaren heeft Rami verschillende korte fictiefilms en documentaires geschreven, geregisseerd en geproduceerd. Een aantal voorbeelden hiervan zijn Behind the Smoke Screen (2013), Never Too Late (2014) en Damp Soil (2015).

Behind the Smoke Screen won de Award voor Beste Documentaire op het NDU International Film Festival 2014 en zijn korte fictiefilm Never Too Late ontving een Silver Remi Award op het WorldFest-Houston International Film Festival in 2015. In hetzelfde jaar werd Damp Soil overgenomen door 's werelds toonaangevende korte filmzender ShortsTV, een kanaal voor tv-uitzendingen en distributie via nieuwe media in Europa en het Midden-Oosten.

Naast zijn nieuwste korte animatiefilm An Unfinished Love, werkt Rami ook aan de ontwikkeling van twee andere korte animatiefilms, waaronder Beiroet, 1975. Beiroet, 1975 won een Development Award op het MAFF Market Forum 2015 in samenwerking met NDUIFF. Voor deze film ontving Rami in 2016 een Travel Scholarship van de Lutfia Rabbani Foundation.

Must-see, omdat:

 • 1. Deze film een episch verhaal vertelt, maar dan op een minimalistische manier.

 • 2. De karakters een warm gevoel van liefde aan de kijker geven.

 • 3. Deze film laat zien dat sterke emoties ook zonder woorden overgedragen kunnen worden.

“Als mensen met een wil moeten we de hoop nooit opgeven.”

Rami el Harayri

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand