Behind the Wall

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Een oneindige, mysterieuze muur blijkt een obsessie voor hardloper Jeff.

Over de film

Een modern, ietwat macaber sprookje. Dat is de dialoogloze film Behind the Wall. Een hardloper (Jeff) stuit midden in een bos op een metershoge, schijnbaar oneindige muur. Als hij geluiden aan de andere kant van de muur hoort, probeert hij te ontdekken wat zich hierachter schuilhoudt. Makkelijk is dat niet. En of zijn zoektocht hem geluk brengt is nog maar de vraag …

Behind the Wall werd in drie dagen opgenomen in Maastricht en omgeving. Ten tijde van de première op het Nederlands Film Festival in 2010 vertelde de regisseur: Regisseur Elbe Stevens vertelt: “Behind The Wall is de eerste van een serie korte films die de komende tijd in Limburg opgenomen gaat worden en een goed voorbeeld van hoe regionaal talent met de gevestigde orde uit de Randstad kan samenwerken. Er begint hier een filmklimaat te ontstaan en dat is een geweldige kans voor de regio”.

Tegenover Scriptdesk voegde de regisseur daar nog aan toe: “Met wat geld van het lokale bedrijfsleven maakte ik mijn eerste film Behind the Wall. Zo’n project biedt je de kans met een hoop mensen te werken. Als je eenmaal die eerste film hebt gemaakt kunnen ze je daarna plaatsen als serieuze maker, en krijg je sneller de kans om een tweede film te maken. Er is hier in Limburg onnoemelijk veel talent aanwezig. De Toneelacademie levert schrijvers af met ideeën. Je hebt mensen voor kleding, story-boarders en decor, maar die werken vooral in Duitsland. Het talent is heel versnipperd, creatieven zijn niet zo gewend aan samenwerken. Bovendien is het talent niet goed zichtbaar; wat vooral te maken heeft met mentaliteit. De Limburger is bescheiden, vindt snel dat hij te koop loopt met iets dat hij goed kan.”

Over de maker

Elbe Stevens studeerde audiovisueel ontwerp aan de Sint Joost Academie in Breda. Tijdens zijn studie won hij de Filmnet Screenplay Prijs op het Rotterdam Film Festival voor zijn studentenfilm Vermist.

Nadien schreef hij mee aan diverse succesvolle films en televisieprogramma’s, zoals Café de Wereld, Moordwijven en Penoza, en regisseerde en produceerde hij vele, succesvolle korte films. In zijn werk brengt hij altijd nieuw talent en ervaren makers samen.

Sinds 2015 legt Elbe zich vooral toe op de productie van speelfilms, zo produceerde hij onder meer de familiefilm Code M. en de internationale co-productie Nevrland. In 2019 regisseerde en produceerde hij een documentaire over design in Nederland: Dutch Design.

Must-see, omdat:

 • 1. De film een interessante sprookjesachtige sfeer creëert.

 • 2. De film op een humoristische manier het thema van nieuwsgierigheid behandelt.

 • 3. Acteur Mimoun Oaïssa zijn humoristische talent laat zien.

Behind The Wall is, naast een serie andere producties, een goed voorbeeld van hoe regionaal talent met de gevestigde orde uit de Randstad kan samenwerken.”

Elbe Stevens (regisseur)

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand