Charlotte98

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Wanneer haar ouders weigeren om Charlotte’s eerste vakantie zonder toezicht met haar vrienden naar Blanes te financieren, dreigt ze haar toevlucht te nemen tot prostitutie. Als haar ouders haar vakantie niet willen betalen, veilt ze haar ‘eerste keer’. In haar zoektocht naar volwassenheid onderzoekt Charlotte wat intimiteit en seks echt betekenen.

Cinetree deelt 'Charlotte98'

Over de film

Charlotte is zeventien en is bijna klaar met de middelbare school. Ze verlangt naar volwassenheid en een echt leven. In het vacuüm van verveling tussen examens en resultaten voelen zij en haar vrienden zich gevangen in hun saaie dorp. Gelukkig is er één vooruitzicht: een reis naar Blanes voor hun eerste vakantie zonder toezicht.

Charlotte98 werd ontwikkeld en geregisseerd door Eefje Suijkerbuijk, die afstudeerde aan de Toneelacademie in Maastricht. In de cast zien we dan ook diverse mede-studenten terug. Eefje’s film viel onder meer op bij NPO3 Lab en enkele internationale filmfestivals, waaronder het Brussels Short Film Festival. Inmiddels woont en werkt ze in Amsterdam, en regisseerde ze diverse commercials en televisieprojecten.

De film werd gemaakt in het kader van het talentontwikkelingstraject Masterplan Filmtalent Limburg, een initiatief van producent Elbe Stevens en filmtheater Lumière Cinema. In de periode 2014-2016 werden jaarlijks drie plannen van Nederlandse, Belgische en/of Duitse makers geselecteerd voor dit belangrijke talenten-plan. Inmiddels is het Masterplan Filmtalent Limburg opgevolgd door het Shorts Lab van CineSud.

Over de maker

Eefje Suijterbuijk is regisseur en woont en werkt in Amsterdam. Humor speelt een belangrijke rol in haar werk. Ze vertelt graag ogenschijnlijk alledaagse verhalen die een onverwacht perspectief waardoor mensen verrast worden. In 2010 is Eefje afgestudeerd aan de Toneelacademie in Maastricht. Sindsdien heeft ze al verschillende korte films, televisieprogramma’s, webseries en commercials gemaakt.

Must-see, omdat:

 • 1. De film op een licht-humoristische manier de problemen van tieners verbeeldt.

 • 2. De sfeer van de film op een onverwachte manier verandert.

 • 3. De film onder andere het actuele thema van veiligheid en privacy op internet verbeeldt.

“Ik dacht ik zeg het even. Dan weten jullie in wat voor een afgrond jullie dochter stortte.”

Charlotte (Charlotte98)

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand