Een Nieuw Begin

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Een korte tragikomedie over een vrouw van begin veertig, die moet kiezen tussen de twee mannen in haar leven.

Cinetree deelt 'Een Nieuw Begin'.

Over de film

Een Nieuw Begin is een korte tragikomedie van Janice Pierre over een vrouw van begin veertig (Anniek Pheifer) die moet kiezen tussen de twee mannen in haar leven: haar trouwe, maar saaie echtgenoot (Tibor Lukacs) en haar jongere minnaar (André Dongelmans), die haar een opwindende toekomst voorspiegelt. Maar durft ze de sprong in het ongewisse aan?

Als de minnaar op een dag onaangekondigd langskomt terwijl het eten net op tafel staat, mag hij best een hapje mee-eten. Al snel ontstaat er echter een verbaal gevecht vol stekeligheden en is het een kwestie van tijd voordat er iets gebeurt dat hun levens voor altijd verandert.

“Het script van Oene Kummer sprak me direct aan; ik vond het grappig en uitdagend,” vertelt regisseur Janice Pierre. “Ik wilde deze film gelijk maken, daarom hebben we het no-budget gedraaid. Geen fondsen, crowdfunding etc, niets. Op één voorwaarde: ik wilde de acteurs Anniek Pheifer, Tibor Lukács en André Dongelmans. Wonderwel is het ons gelukt de gewilde cast èn crew belangeloos samen te krijgen om dit te draaien. Het was fantastisch, een echt cadeautje om te maken!”

Over de maker

Janice Pierre studeerde in 2001 af aan de Nederlandse Film en Televisie Academie met de film Paradiso. Hierna regisseerde ze drie goed ontvangen televisiefilms. In de reeks One Night Stand regisseerde ze Zoenen of Schoppen (2004) en Biz (2010), beide in samenwerking met de NTR. In de reeks De Nieuwe Lola's voor de VPRO regisseerde ze ook nog Burgers/Reizigers (2005). Het scenario van Lotje IJzermans won de Prix Geneve-Europe.

Janice heeft in 2010 twee zilveren leeuwen gewonnen op het commercial festival Cannes Lions voor de commercials gemaakt in opdracht van het documentaire festival IDFA. Ze houdt van diverse stijlen en vertelvormen. Vaak gaan humor en drama samen. In 2016 maakt ze haar speelfilmdebuut met de romantische komedie Hartenstrijd, geschreven door Nienke Römer.

Onderstaande foto is gemaakt door Jenneke Boeijink.

Must-see, omdat:

 • 1. De drie acteurs een geweldig ensemble vormen.

 • 2. De drie acteurs de gespannen en absurdistische sfeer goed over weten te brengen.

 • 3. De film een thema behandelt dat velen moeilijk valt: een sprong in een ongewisse toekomst.

“Als je echt wilt leven, kom dan nu met me mee.”

Een Nieuw Begin

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand