Heian

Ontdek het gevoel van vervreemding 's ochtends vroeg. Je hebt de hele nacht gefeest, tot in de vroege uurtjes. Mensen gaan naar school, naar werk. Al deze normale dagelijkse bezigheden voelen opeens vreemd aan.

Cinetree deelt 'Heian'

Over de film

平安 - Heian is een korte film van Hidde Simons en Bas Bron met muziek van Fatima Yamaha. Ontdek het gevoel van de vervreemding 's ochtends vroeg. Waarom houden mensen van bruin inpakpapier?

Heian is een film waarin waarin muziek, beeld, droom en absurditeit elkaar ontmoeten. Een trip waarin het bekende onbekend wordt, en het onbekende bekend. Laat je meevoeren door de dromerige beelden en muziek van Fatima Yamaha.

Over de maker

Hidde Simons is een filmregisseur en acteercoach gevestigd in Amsterdam. Hidde begon als film- en tv-regisseur in 1998. Hij houdt zich in de dagelijkse praktijk bezig met de productie van films, korte films, bedrijfsfilms, tv-drama en muziekvideo's.

Bas Bron is van huis uit muziekproducent, onder meer voor De Jeugd van Tegenwoordig. Samen met Hidde tekent hij voor dit bijzondere filmexperiment.

Must-see, omdat:

  • 1. De dromerige cameravoering betovert.

  • 2. De film een dagelijks ochtendritueel tot een meeslepende trip maakt.

  • 3. Muziek en beeld samenvloeien tot een universele filmtaal.