I <3 U 4VR

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Kevin en Rebecca leven in een futuristisch aandoende wereld en zijn alleen maar op hun telefoons bezig. Hoe verleid je ook alweer iemand zonder je telefoon te gebruiken?

Cinetree deelt 'I <3 U 4VR'

Over de film

De nabije toekomst. Kevin en Rebecca hebben een relatie in een wereld waarin alleen nog digitaal contact voorkomt. Rebecca probeert een live aanpak uit, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want hoe verleiden en communiceren we nog live met elkaar in een wereld waarin telefoons en sociale media de standaard zijn?

Tegenover het filmmagazine iheartcinema vertelt de regisseur: “Ik maakte deze film met het idee dat als alle communicatie digitaal is, praten geen noodzaak meer heeft. Daarom zit er ook geen dialoog in de film. De manier waarop wij nu met sociale media omgaan, en de invloed die dit heeft op onze communicatie, is in veel delen van de wereld gaande. Dat maakt de film universeel herkenbaar.”

Over de maker

Mark Stevens is geboren in Maastricht en actief als filmmaker. Sinds 2016 geeft Mark Stevens les aan de Fontys Hogeschool te Tilburg. Hier verzorgt hij filmlessen die onderdeel zijn van de event en entertainment opleiding Iemes. Daarnaast is hij actief als filmregisseur en producent voornamelijk vanuit Maastricht.

Zijn afstudeerkortfilm I <3 U 4VR (sms-taal voor ‘I love you forever’) gaat over het uit de hand gelopen hedendaagse social media gebruik. I <3 U 4VR werd vertoond op de Short Film Corner op het Cannes Film Festival en werd geselecteerd op het Euregion Film Festival in Heerlen, In the Palace Festival in Bulgarije en het NDU Film Festival in Beiroet.

Na deze film maakte Stevens de korte films Stille Trom (2018) en Zo Gezegd (2020). Stille Trom behandelt een heel ander thema, namelijk het eenzaam voelen binnen een huwelijk. Dit komische doch schrijdende verhaal wordt ingevuld met een typisch Limburgs tintje: de fanfare. De film werd vertoond op Go Short Nijmegen en het Limburg Film Festival, Venlo. Zo Gezegd beleeft in 2020 zijn première.

Must-see, omdat:

 • 1. De film ons huidige social media-gebruik op bijzondere en rake wijze een spiegel voorhoudt.

 • 2. De film universeel is in haar thematiek en door het gebrek aan gesproken taal.

 • 3. De film een belangrijke vraag stelt: heeft praten nog een noodzaak, als alle communicatie digitaal is?

“Ik wil in elk genre een film maken.”

Mark Stevens

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand