Mijn gelukkige ingewikkelde familie

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Deze geestige documentaire gaat over drie jonge meisjes die in een bijzondere gezinssituatie leven. De meisjes introduceren hun gezinnen en delen met hun ouders voor het eerst hun bewondering en onuitgesproken gevoelens.

Cinetree deelt 'Mijn gelukkige ingewikkelde familie'

Over de film

In deze geestige, korte jeugddocumentaire staan drie jonge meisjes van verschillende leeftijden centraal, ze delen één gemeenschappelijk goed: ze leven in bijzondere gezinssituaties. En zo’n uitgebreide familierelaties hebben natuurlijk her en der best een aantal uitdagingen ... De meisjes introduceren hun gezinnen en delen met hun ouders voor het eerst hun bewondering en onuitgesproken gevoelens.

Over de maker

Tessa Louise Pope (Amsterdam, 1988) studeerde af als documentairemaakster aan de Nederlandse Filmacademie. Als dochter van een psycholoog en een filmmaker, houdt Tessa ervan om diep te graven en de juiste vragen te stellen om zo de ware innerlijke verhalen van mensen vast te leggen. Met een vleugje humor en haar vermogen om intimiteit op de set te creëren, regisseert Tessa eerlijk werk dat dichtbij en persoonlijk aanvoelt.

Haar afstudeerfilm The Origin of Trouble won in 2016 de Wildcard Documentary Prize (Nederlands Filmfonds). De film heeft verschillende prijzen gewonnen, zoals de Silver Dragon voor Beste Regisseur van Korte Documentaire Film op het Filmfestival van Krakau 2017 en de award voor Beste Nederlandse film op Go Short 2017. Haar tweede film My Happy Complicated Family is vertoond op oa IDFA, Thessaloniki International Documentary Film Festival en CinéDOC Tbilisi. Het Dutch Directors Guild heeft haar web-documentaire Echoes of IS de titel Best Digital Storytelling toegekend. Tessa's nieuwste film Overdue ging in 2019 in première op het Nederlands Film Festival.

Must-see, omdat:

 • 1. De film op een luchtige wijze laat zien dat het hebben van een samengestelde familie ook zijn voordelen heeft.

 • 2. Het thema 'moderne gezinnen' op een tegendraadse, ongebruikelijk optimistische manier benaderd wordt.

 • 3. Het perspectief van kinderen bij het hebben van een samengesteld gezin centraal staat.

“Op zoek gaan naar wat mensen beweegt is een essentieel onderdeel van filmmaken. Nieuwsgierig zijn, op zoek gaan naar uitersten … er zijn veel manieren waarop je daar kunt komen.”

Tessa Louise Pope (regisseur)

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand