Notre Frère Fabian

De reis die twee zussen maken om het verlies van hun overleden broertje een plek te geven, brengt ze in een emotioneel conflict met henzelf en elkaar.

Cinetree & CineSud delen 'Notre Frère Fabian'.

Over de film

Wanneer twee zussen op de laatste dag van hun reis ter nagedachtenis van hun overleden broertje Fabian zijn aanbeland, gaan ze beide anders om met dit verlies. Wanneer Fabian in gedachten meeloopt, lopen de emoties hoog op. Zal hun broertje altijd tussen hen in blijven staan?

Over de maker

Janne Schmidt (1990) studeerde af in 2013 en maakte daarvoor al haar eerste korte film Ballen. Die film wint in 2016 de prijs voor beste film tijdens ShortCutz Amsterdam. Haar tweede korte film Giraffe, gemaakt in het kader van een 48 Hour Film Project, won wereldwijd verschillende prijzen.

Na deze twee successen heeft Janne in 2018, samen met een groep enthousiaste jonge filmmakers, haar derde korte film Notre Frère Fabian geregisseerd. De hoofdrollen werden vertolkt door Romy Gevers en Gouden Kalf winnares Abbey Hoes. Naast het regisseren van korte films en videoclips assisteert Janne de afgelopen jaren een vaste groep regisseurs voor series en speelfilms.

Must-see, omdat:

  • 1. Het thema van verlies en hoe iedereen hier anders mee omgaat belangrijk is voor iedereen.

  • 2. De twee actrices sterk acteren.

  • 3. De zachte soundtrack de diepe emoties nog meer ondersteunt.

“Baby brother, don’t you cry.”

Notre Frère Fabian