Sisters

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Sisters gaat over de sterke band tussen zussen, het zoeken naar veiligheid en het verliezen van onschuld. Dat alles wordt weergegeven in een prachtig samenspel van dans en film.

Over de film

Sisters vertelt het verhaal van de zussen Saar, Vera en Julia. Thuis worden ze verwaarloosd; ze hebben alleen elkaar en overleven zolang ze samen zijn. Saar probeert uit alle macht haar zussen bij elkaar te houden, terwijl Vera en Julia juist proberen hun ondraaglijke thuissituatie te ontvluchten. Door te bewegen, te dansen en fantasie te gebruiken maken de zusjes hun wereld net even iets groter, mooier en draagbaarder dan ‘ie eigenlijk is. Ze spelen, plagen elkaar en sluiten elkaar soms buiten. Toch staat één ding voor de meisjes vast: deband met elkaar is onbreekbaar. Maar zijn die band en de fantasie uiteindelijk genoeg om de realiteit van hun bestaan te overwinnen...?

Over de maker

Al tijdens haar toelating tot de Nederlandse Filmacademie wist regisseuse Daphne Lucker dat ze ooit een film met dans in de hoofdrol wilde maken. Zoals Daphne zelf zegt is dans een bijzondere taal: “dans geeft je de ruimte om te werken met abstracte thema’s”. Voor Daphne is dans een uitvergroting van de bewegingen die mensen vanuit hun emotie maken. Ze is dan ook altijd al geboeid geweest door hoe mensen op een non-verbale manier met elkaar communiceren. Voor Sisters heeft ze daar slim gebruik van gemaakt, aangezien de band tussen zussen (en broers) bijna altijd erg fysiek is: het ene moment lig je knuffelend op de bank, het andere moment rol je al stoeiend samen over de grond. De kwetsbaarheid en afhankelijkheid van de zusjes Saar, Vera en Julia zorgt voor een bijzondere, fragiele band die als perfect onderwerp voor deze dansfilm dient. En dat werd bevestigd door de Filmacademie: hoewel dansfilms daar niet gebruikelijk zijn als afstudeerproject, studeerde Daphne met Sisters af én won ze er de Topkapi Films Fictie Prijs voor.

Must-see, omdat:

 • 1. Deze film afwijkt van wat je gewend bent: het verhaal wordt puur door middel van dans en beweging verteld.

 • 2. Regisseuse Daphne Lucker met Sisters laat zien dat je ook zonder woorden veel emotie kan overbrengen.

 • 3. Sisters een lust voor oog én oor is: de dans wordt passend begeleid door prachtige piano- en vioolmuziek.

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand