Snor

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Harry doet er alles aan om de traditionele buurt Crooswijk in Rotterdam in ere te houden, maar als zelfs zijn vrienden het niet meer zo hoog opnemen verliest hij zichzelf.

Over de film

Een aanwas yuppies en gentrificatie nemen de van oudsher traditionele buurt Crooswijk in Rotterdam helemaal over. Harry vindt het maar niks en doet er alles aan om zijn buurt bij het oude te houden. Als ­­ook zijn vrienden zich laten paaien door een verhuispremie wordt het voor hem steeds moeilijker om zich vast te houden aan het verleden.

“Met Snor kon ik een onvervalste Rotterdamse film maken en met humor reflecteren op de snelle modernisering op de buurt uit mijn jeugd, Crooswijk,” vertelt regisseur Michael Middelkoop.

Acteur en muzikant Theo Wesselo vervult de hoofdrol in de film. Theo, die sinds 2001 niet meer heeft geacteerd, keert hiermee na lange tijd weer terug naar het scherm. De laatste jaren is hij vooral be­kend geraakt als frontman van punk-formatie Hausmagger.

“Het hoofdpersonage Harry, is deels gebaseerd op mijn moeder en andere Rotterdammers, die allen nog echt in deze wijk wonen en ieder om hun eigen redenen deze verandering moeilijk vinden. Het was dan ook een eer om echt te film te kunnen maken in deze wijk, met hulp en instemming van de bewoners.”

“De film gaat over verlies, verdriet en gentrificatie. Zware onderwerpen die ik met een grote glimlach wilde vertellen. Iedereen weet hoe het is om vast te houden aan dingen uit het verleden, maar zoals mijn hoofdpersonage in Snor leert: vaak is het beter om los te laten en vooruit te kijken. Het is mooi om te zien hoe deze persoonlijke, kleine en weirde film op festivals over de wereld een publiek heeft gevonden. Kennelijk hebben meer mensen een beetje Harry in zich dan ik dacht.”

Snor is in premiere gegaan tijdens het Internationaal Film Festival Rotterdam in 2019. De film is geproduceerd door Daniel Dow van productiemaatschappij DPPLR (Weeën, Arrêt Pipi, Rotor), en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds.

Over de maker

Regisseur en scenarist Michael Middelkoop is bekend van zijn Youtube-hitserie Vakkenvullers en zijn succesvolle videoclips voor Donnie en Lil Kleine. Afgelopen jaar verscheen zijn eerste boek Idje wil niet naar de kapper. Michael groeide op in Crooswijk in Rotterdam en studeerde filmwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Naast Snor maakte hij eerder de korte film Netflix & Chill. Momenteel werkt Michael aan zijn nieuwe film Cronos.

Must-see, omdat:

 • 1. De film met humor reflecteert op de snelle modernisering in een Rotterdamse buurt, namelijk Crooswijk.

 • 2. Zware onderwerpen zoals verlies, verdriet en gentrificatie met een grote glimlach verteld worden.

 • 3. Iedereen weet hoe het is om vast te houden aan dingen uit het verleden, zoals het hoofdpersonage.

“Kennelijk hebben meer mensen een beetje Harry in zich dan ik dacht.”

Michael Middelkoop

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand