The Hangman

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Nancy moet haar zusje beschermen nadat het spel Galgje een eigen leven begint te leiden...

Cinetree deelt 'The Hangman'

Over de film

Tijdens het spelen van het spelletje Galgje worden twee zussen bedreigd door een mysterieuze man, die zich in de tuin ophangt. Als de vermoedelijk dode man in hun huis verschijnt, moet Nancy haar jonge zus tegen de kwade indringer beschermen. Maar hoe kun je een spel winnen dat je al verloren hebt?

The Hangman is een korte horrorfilm, geïnspireerd op de campy horrorfilms en monster verhalen uit de jaren ‘70 en ‘80,” vertelt regisseur Tim Sagl. “Het idee over een vervloekt Galgje-spel had ik al als kind. Iedereen kent Galgje of heeft het een keer gespeeld, maar niemand denkt er iets verdachts bij.”

“Met deze film wilde ik de monsters naar de kleine en alledaagse situaties halen; de horror die toeslaat wanneer je het niet verwacht. In dit geval is het een kinderspel, waardoor je je in je eigen omgeving niet meer veilig voelt.”

”De stijl van de film is enerzijds een hommage aan de horrorfilms uit de jaren ‘80, maar juist omdat het een idee uit mijn kinderjaren is, probeerde ik de ‘speelse’ en oudere stijl erin terug te laten komen. Als kind bedacht ik graag macabere en bovennatuurlijke verhalen, die voornamelijk vermakelijk zijn. Dit wilde ik met mijn eerste kortfilm ook graag bereiken.”

The Hangman werd uiteindelijk geselecteerd voor 40 nationale en internationale festivals.

Tim Sagl over The Hangman

Over de maker

Al in zijn jonge jaren was Tim Sagl een fanatieke liefhebber van horrorfilms en griezelverhalen en heeft hij zijn eigen korte verhalen verzonnen. Na de middelbare school volgde hij echter eerst een opleiding ergotherapie. Tijdens zijn studie bleef hij zijn passie volgen en schreef hij korte verhalen of maakte hij met vrienden kleine (amateuristische) horrorfilms.

Pas nadat hij zijn studie ergotherapie afgerond had, besloot hij om zijn hart te volgen en zich in te schrijven voor een filmschool in Brussel. In eerste instantie wilde hij zich vooral op scenario richten, maar tijdens zijn studie leerde hij meer aspecten van het filmvak. Na het eerste schooljaar durfde hij voor het eerst verschillende filmideeën te pitchen en hierdoor is de kortfilm The Hangman, zijn eerste project buiten school, tot stand gekomen. Film hub CineSud beloonde Tim met een productiebudget en coaching waarmee de film gemaakt kon worden.

Medio 2020 is Tim afgestudeerd en hoopt hij dat de ervaringen van The Hangman hem verder zullen helpen om ook in de toekomst enge (korte) films te kunnen maken.

Making-of The Hangman

Must-see, omdat:

 • 1. De film een mooie hommage is aan horror films uit de jaren 70 en 80.

 • 2. Een spelletje Galgje nooit meer hetzelfde zal zijn…

 • 3. De cameravoering klassiek en doeltreffend is.

“Mijn bedoeling was om een pure B-horror film te maken.”

Tim Sagl

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand