Winterzeit!

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand

Tijdens kerst ontmoeten de volwassen kinderen van Hester voor het eerst haar nieuwe vriend, een Duitse skipakken ontwerper. Hij blijkt dertig jaar jonger dan zij.

Over de film

Tijdens kerst ontmoeten de volwassen kinderen van Hester voor het eerst haar nieuwe vriend, een Duitse skipakkenontwerper genaamd Charlie. Ze hebben veel moeite met het feit dat de weduwe al zo snel weer aan het daten is. Bovendien blijkt hij dertig jaar jonger dan zij. Ze vermoeden dat de gladde Duitser uit is op haar geld. Wanneer Charlie’s kerstkalkoen blijkt te zijn verpest door de oudste zoon van Hester, stuurt Hester iedereen het huis uit.

Winterzeit! is gemaakt in het kader van het 48 Hour Film Project Eindhoven 2019 en werd door het publiek verkozen als favoriet en won de publieksprijs. Daarnaast werd de film door de jury in maar liefst 13 categorieën genomineerd voor andere awards.

Het 48 Hour Film Project is een competitie waar zo’n 30 teams van filmmakers met elkaar de uitdaging aangaan om in 48 uur in korte film te maken. In deze film moeten een aantal verplichte elementen worden verwerkt die de filmmakers pas aan het begin van de 48 uur krijgt. Al het creatieve werk moet dan ook gedaan worden binnen de 48 uur, van schrijven tot montage. De verplichte elementen vanuit het 48 Hour Film Project waren: de film moest een familiefilm gaan worden, gaan over Charlie de Winter (kleermaker), er moest een haarborstel in de film voorkomen en tot slot de zin “Vogels vliegen hoog”.

“Ik maak graag films die plaatsvinden in een wereld vol magisch-realisme,” vertelt een van de regisseurs van de film Jörgen Scholtens. “Komediefilms vermengd met enkele absurde en tragische ingrediënten die het publiek tot lachen brengt, maar ze ook op een dieper niveau ontroert. Bijvoorbeeld: met mijn film Koekoek! laat ik graag op een absurde en komische manier zien wat het betekent dat we leven in een wereld die draait om vooruitgang en een dagelijks leven waarin ons gedrag steeds meer wordt beheerst door digitalisering.”

Over de makers

Winterzeit! is geregisseerd door Jörgen Scholtens en Bart Schrijver.

Jörgen Scholtens is acteur en filmregisseur. Hij is actief als acteur sinds 2007, toen hij te zien was in meerdere (korte) films en in de populaire serie ONM van BNN. Na vijf jaren acteren in verschillende films en tv-series verzamelde hij een filmcrew om zich heen om zijn eerste eigen korte film te maken. En met succes! In 2018 won Jörgen drie keer op rij het 48 Hour Film Project.

Zijn film Masterclass werd op het Filmapalooza Filmfestival in Orlando verkozen tot één van de beste 48 Hour-films wereldwijd. In 2019 regisseerde Jörgen zijn eerste onafhankelijke film. De korte film Koekoek! werd vol lof ontvangen op het Nederlands Film Festival en is geselecteerd voor de Selected Dutch Shorts van 2019 – een selectie van de beste Nederlandse korte films van het jaar.

Bart Schrijver studeerde Architectuur in Delft. Hij is werkzaam als filmmaker, producent en scenarist en heeft een eigen animatie studio. Bij het Tilburgs Film Festival is zijn korte film Memories of You door de jury gekozen tot Beste Film. In 2018 maakte hij ook de korte film Hou Vast.

Must-see, omdat:

 • 1. Één van de regisseurs van de film, Jörgen Scholtens, zelf het hoofdpersonage Charlie de Winter speelt en dit op een ongelofelijk humoristische manier doet.

 • 2. De film op het 48 Hour Film Project Eindhoven bijna in alle categoriën genomineerd was.

 • 3. De film ook een serieus onderwerp behandelt, namelijk de samenhang van een familie.

“Vogels vliegen hoog.”

Winterzeit!

Spreading great stories

 • Nooit meer keuzestress: de mooiste films vind je in onze maandselectie

 • Extra verdieping via de filmclub, artikelen en inleidingen van experts

 • Naast je abonnement 30% korting op de huurcollectie

 • Altijd opzegbaar

14 dagen gratis, daarna €7,99 per maand