Background image

Nieuws, events, artikelen en meer…

Nu op Cinetree

September op Cinetree

Forever Young

Later als ik groot ben wil ik… gelukkig worden! Hoe mooi is het om, ondanks de uitdagingen van het leven, tevreden en dankbaar oud te worden? Deze maand ben ik Cinetree's gastredacteur en presenteren we het thema Forever Young - met films vol levenslessen, humor en ervaringen van de oudste generaties. Laat je verwonderen door must-sees Lucky, Amour, Young@Heart en natuurlijk door Morgen gaat het beter! De gloednieuwe Cinetree Original op basis van mijn gelijknamige boek: een intiem, fotografisch en hoopvol portret vol levenslessen en wijsheden van drie honderdplussers. Ik ben benieuwd welke levenslessen jij meeneemt deze maand!

Veel kijkplezier, Humberto Tan

Themafilms

Films vol levenswijsheid

La Grande Bellezza

 • 2013
 • Drama
 • 141 minuten

Zelden werd een film in de geschiedenis zo goed ontvangen als La Grande Bellezza. Geen krant liet het na dit meesterwerk met vijf sterren te bekronen. Het overdonderende succes van Sorrentino’s ‘Grote Schoonheid’ is betoverend, ironisch en misleidend tegelijk. Dit mág je niet missen!

Young@Heart

 • 2007
 • Documentary, Comedy, Music
 • 107 minuten

Het Young@Heart-koor is misschien hoogbejaard, maar gaat los bij het zingen van Jimi Hendrix, Coldplay en Sonic Youth. De Britse documentairemaker Stephen Walker legt de levens van de fanatieke groep vast in haar voorbereidingen naar een belangrijk concert. Een hartverwarmende film vol humor, rock 'n roll en liefde voor het leven.

Lucky

 • 2017
 • Comedy, Drama, Western
 • 88 minuten

De 90-jarige, filosofische cowboy Lucky rebelleert tegen alles, maar nog het meest tegen de naderende dood. Prachtig, komisch en tegelijkertijd wrang portret met fenomenale rollen van Harry Dean Stanton (helaas voor de laatste keer) en David Lynch.

Cinetree presents

In de schijnwerpers

Het geheim van 100 jaar leven: Cinetree Original Morgen gaat het beter

We zijn live! In Cinetree Original Morgen gaat het beter gaan we samen met Humberto Tan op pad om drie honderdplussers te bevragen over geluk, hun dromen, angsten en wijze levenslessen. De mooiste momenten verzamelden we in deze hartverwarmende korte documentaire.

You are not the only one who gets that Funny Feeling

Met veel trots presenteren we deze parel van een korte film, geregisseerd door Cinetree-teamlid Jikkie! Funny Feeling werd deze maand geselecteerd voor de studentencompetitie van het Nederlands Film Festival. In deze dromerige korte film maak je kennis met Lino, een danseres met een angststoornis. Op een warme zomerdag móét ze de deur uit; de start van een onverwacht, tragikomisch avontuur.

Uitgelicht: Nederlands Film Festival 2023

Op 21 september gaat het Nederlands Film Festival weer van start en wij kunnen niet wachten! Om alvast in de stemming te komen, zetten we onze NFF favorieten van de afgelopen jaren voor je op een rij 👇

Oude liefde roest niet in korte film Bijna Lente

In Bijna Lente staan we aan het begin van de Corona-crisis. Jan en Marijke, twee oud-geliefden, ontmoeten elkaar opnieuw tijdens een geheime afspraak in het bos. Ze willen elkaar graag aanraken, maar ook de afstandsregels in acht nemen. Kun je twee mensen gescheiden houden die elkaar koste wat het kost willen zien?The Golden Oldies

Bij elke film hoort een goede soundtrack. Daarom delen wij elke maand een custommade Spotify-playlist om ook ná het kijken van de films in de sferen van ons maandthema te blijven. Veel luisterplezier!Huurfilms

Vers uit de bioscoop

The Fabelmans

 • 2022
 • Drama
 • 151 minuten

Wanneer Sammy Fabelman zijn talent voor filmmaken ontdekt, gaat hij op reis om zijn dromen te vervullen. Maar dan ontdekt hij geheimen die zijn familie uit elkaar kunnen scheuren… Zal de uitspraak van oom Boris: ‘Kunst en familie zullen lastig samen gaan’ werkelijkheid worden? Het bekroonde The Fabelmans is een prachtige ode aan de filmwereld en aan het leven van regisseur Steven Spielberg zelf.

Annie Colère

 • 2022
 • Drama
 • 119 minuten

De Franse fabrieksarbeidster Annie moet in 1974 strijden voor zeggenschap over haar eigen lichaam. De MLAC (organisatie voor de legalisatie van abortus) helpt haar bij het uitvoeren van een veilige abortus, waardoor haar solidariteit voor de organisatie wordt aangewakkerd. Annie Colère bewijst de kracht van vastberadenheid en saamhorigheid om de loop van de geschiedenis te veranderen.

Cairo Conspiracy

 • 2022
 • Thriller
 • 126 minuten

De gerenommeerde regisseur Tarik Saleh toont met Cairo Conspiracy een verhaal waar politieke intriges de boventoon voeren. We volgen de jonge student Adam die na een desastreus afgelopen vriendschap wordt meegesleurd in de wereld van achterkamertjes politiek. Een zenuwslopende thriller volgt waar je niets of niemand meer durft te vertrouwen.

Filmclub met een missie

Het is ons doel om niet alleen de mooiste films uit te kiezen, maar deze ook te voorzien van context. Ons team van schrijvers en filmmakers gaat daarom regelmatig op onderzoek uit om extra informatie te vinden over de thema’s die wij belangrijk vinden, zodat we nog meer over deze belangrijke onderwerpen met jullie kunnen delen!