Background image

Nieuws, events, artikelen en meer…

Nu op Cinetree

December op Cinetree

Hoe overleef ik de feestdagen?

De feestdagen staan weer voor de deur! Hoewel kerst, chanoeka en oud en nieuw veelal staan voor romantiek en samenzijn, zijn de meesten van ons stiekem ook blij als we er zonder kleerscheuren doorheen zijn gekomen. Samen met gastredacteur en ‘Hoe overleef ik’-schrijver Francine Oomen presenteren we daarom Hoe overleef ik de feestdagen: een maand waarin we ons samen door de donkere dagen heen eten, dansen, huilen en lachen. Of je nou voor het eerst een bordje minder op de kersttafel dekt, of je nu al mentaal voorbereidt op het 5-gangen diner waar je dagenlang van moet bijkomen. Of je het vuurwerk moet bekijken vanuit het ziekenhuis, of juist in een ander land ver van je geliefden. Wat het ook is, Francine en team Cinetree staan klaar met fijne tips en een mooie filmselectie waardoor je je verbonden kan voelen met de complexe wereld om je heen.

Veel kijkplezier en fijne dagen!

Francine Oomen & team Cinetree

Filmtips van de maand

De mooiste films voor de feestdagen

"Het is heel empathisch gedraaid, je voelt echt mee. Alles wat je ziet waarvan je denkt: ik zit niet zelf in die situatie maar ik begrijp het wel, dat is alleen maar heel goed. Dat we elkaar iets beter gaan snappen."

Beppie Melissen

"Over worden wie je bent, tegen de klippen op eigenlijk. Het is de moeite waard om te strijden voor wat je belangrijk vindt, dat laat deze film zien."

Francine Oomen

"Voor iedereen die van gospel muziek houdt, nee, voor iedereen die van muziek houdt, is deze film voor gemaakt!"

Hanna Verboom

Extra

In de schijnwerpers

Kom je ook? Snor & Adam kijken in Pathé Buitenhof

Op zondag 10 december organiseren we samen met gemeente Den Haag een bijzondere filmavond in het kader van de Internationale Dag van de Mensenrechten. Samen kijken we naar de korte film Snor en aansluitend naar Cinetree-favoriet Adam van Maryam Touzani. Meer info & tickets vind je hier 👇

Gastredacteur Francine Oomen vertelt over haar filmkeuze voor december: moderne klassieker Billy Elliot!

Geef jouw favoriete films cadeau tijdens de feestdagen 🎄

Dit jaar geen last minute kerstcadeau stress: geef de verhalen die je raken cadeau! Met de Cinetree Giftcard geef je 3, 6 of 12 maanden Cinetree cadeau. Je kunt ervoor kiezen om de giftcard direct digitaal te ontvangen (als roze e-ticket in gezelschap van je favoriete Wes Anderson-karakters) óf bestel de kaart per post en ontvang 'm in een feestelijke gouden envelop.Hoe overleef ik deze afspeellijst?

Bij elke film hoort een goede soundtrack. Daarom delen wij elke maand een custommade Spotify-playlist om ook ná het kijken van de films in de sferen van ons maandthema te blijven. Veel luisterplezier!Huurfilms

Vers uit de bioscoop

Roter Himmel

  • 2023
  • Drama, Romance
  • 98 minuten

Tijdens een zomervakantie aan de Oostzee ontvouwt zich een broeierig drama wanneer de zelfingenomen schrijver Leon en zijn vriend Felix aankomen in Felix' vakantiehuis. Daar ontmoeten ze de ingetogen Nadja. Terwijl een naderende bosbrand hun levens bedreigt, worden relaties op de proef gesteld en ontvlammen er verscheidene romances…

Il primo giorno della mia vita

  • 2023
  • Drama, Fantasy
  • 121 minuten

Op een regenachtige avond in Rome staan vier mensen op het punt hun leven te beëindigen, wanneer ze plotseling worden opgepikt door een eigenaardige man (Toni Servillo uit o.a. La Grande Bellezza). Ze krijgen van hem de kans om een week vooruit te kijken. Hoe zou het leven zijn zonder hen? En is dat reden om de toekomst vol levenslust tegemoet te gaan, of juist reden om de dood te accepteren?

Les Amandiers

  • 2022
  • coming-of-age, drama
  • 126 minuten

Théâtre des Amandiers, eind jaren ‘80. Stella, Victor, Adéle en Etienne zijn aangenomen op de beroemde toneelacademie Théâtre des Amandiers. Veel tijd om te wennen krijgen ze niet, want met volle kracht worden ze een nieuw leven in geslingerd waar passie, liefde en verleidingen de boventoon zullen voeren. Al zal ook hun eerste grote tegenslag niet lang op zich laten wachten…

Filmclub met een missie

Het is ons doel om niet alleen de mooiste films uit te kiezen, maar deze ook te voorzien van context. Ons team van schrijvers en filmmakers gaat daarom regelmatig op onderzoek uit om extra informatie te vinden over de thema’s die wij belangrijk vinden, zodat we nog meer over deze belangrijke onderwerpen met jullie kunnen delen!