Background image

Nieuws, events, artikelen en meer…

Nu op Cinetree

Augustus

It’s a lovestory 💌

De liefde, misschien wel het meest verfilmde onderwerp. Zij is groots, meeslepend maar soms uiterst destructief. Zij is er voor de ander, voor jezelf, zij is lelijk, zij is mooi. Soms komt de liefde onverwachts, soms moet je ervoor vechten. Een ding is zeker: over de liefde raak je nooit uitgesproken. Deze maand vieren wij de liefde in verschillende vormen met bitterzoete, vurige en meeslepende liefdesverhalen die onder je huid kruipen.

Veel kijkplezier, gastredacteur Olivia

De mooiste liefdesverhalen, speciaal voor jou

The Broken Circle Breakdown

  • 2012
  • Drama, Music, Romance
  • 107 minuten

Als Elise en Didier elkaar ontmoeten is het liefde op het eerste gezicht. Ze zijn echter totaal verschillend. Wanneer dochter Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar het lot slaat toe als Maybelle ernstig ziek wordt.

Plaire, aimer et courir vite

  • 2018
  • Comedy, Drama, Romance
  • 132 minuten

Christophe Honoré’s Plaire, aimer et courir vite werd genomineerd voor een Gouden Palm op Cannes en is een rauwe film over romantiek, seksualiteit, vriendschap, het leven en AIDS.

La Belle Époque

  • 2019
  • Comedy, Drama, Fantasy
  • 115 minuten

In het magische, komische La Belle Époque staat het leven van striptekenaar Vincent op z’n kop wanneer hij de kans krijgt zijn mooiste herinnering opnieuw te beleven – de ontmoeting met zijn vrouw. In een café in Lyon, in 1974, probeert hij zijn uitgebluste huwelijk met Marianne te redden.

Cinetree’s Forest Filmfestival 2022 in retrospect

Cinetree's Forest Filmfestival is ten einde... Maar we kunnen nog heerlijk nagenieten met de FFF aftermovie 2022.

Huurfilm collectie: Liefdes verhalen uit La Douce France

L’amour de cinema Française weet ons als geen ander vast te grijpen en daarna niet meer los te laten. Bijna niemand verfilmt de liefde zoals de Fransen dat doen. In deze speciale collectie vind je de meest bitterzoete, vurige, meeslepende liefdesverhalen uit Frankrijk.


Cinetree Original: Alice

De alleenstaande Alice is vastgelopen in het leven, en weet eigenlijk niet zo goed wat haar gelukkig maakt. Tijdens één van haar diensten als caissière in de plaatselijke supermarkt, pakt een vreemdeling plots haar hand vast. Om met hem in contact te komen, besluit ze alles weg te geven dat ze heeft. Vanaf dan... gaat alles anders.


Cinetree komt naar je toe deze zomer!

Cinetree x ROEF: Shabu

Op 2o augustus kijken wij de energieke documentaire Shabu tijdens een zomerse avond op het dak van NEMO. Een grappige en ontroerende film over een jongen die groter lijkt dan hij is, over onvoorwaardelijke liefde voor je grootouders en over verantwoordelijkheid nemen voor je daden. Met voorafgaand aan de film: muziek en een voorgesprek met filmmaker Shamira Raphaëla.

De Bosbios in Hilversum

Naast ons eigen Forest Filmfestival zijn we deze zomer ook weer te vinden bij de Bosbios op buitenplaats de Hoorneboeg. Midden op de heide vinden er maar liefst 20 inhoudelijke filmavonden plaats met voorafgaand lezingen en inspirerende talks van o.a. schrijver Els van Steijn (De Fontein).

Filmclub met een missie

Het is ons doel om niet alleen de mooiste films uit te kiezen, maar deze ook te voorzien van context. Ons team van schrijvers en filmmakers gaat daarom regelmatig op onderzoek uit om extra informatie te vinden over de thema’s die wij belangrijk vinden, zodat we nog meer over deze belangrijke onderwerpen met jullie kunnen delen!