Background image

Nieuws, events, artikelen en meer…

Nu op Cinetree

Mei

You’ve got a friend

Soms gebeurt het ineens... een toevallige ontmoeting op de hoek van de straat. Of iemand die je eigenlijk maar vaag kent, blijkt ineens een ware reddende engel te zijn. Vaak zijn het de onverwachte vriendschappen die je het meest verrijken. Denk aan Oscarwinnaar Green Book, waarin een hechte vriendschap opbloeit in een wereld vol verschillen, of M’n Beessie en ik: waar de mens vervangen wordt door de onvoorwaardelijke liefde van een dier. Het zwartkomische Adam’s Apples laat zien dat - zelfs de allergrootste tegenpolen ooit - elkaar kunnen vinden in een vriendschap voor het leven.

Themafilms

De verhalen die je bijblijven

Adam's Apples

 • 2005
 • Comedy, Crime, Drama
 • 94 minuten

Adam komt net uit de gevangenis en wil maar één ding: met zijn maten flink doorzakken en daarna buitenlanders in elkaar rammen. Helaas moet hij eerst nog een alternatieve straf uitzitten in een afgelegen parochie onder begeleiding van priester Ivan (Mads Mikkelsen).

M'n Beessie en Ik

 • 2022
 • Documentary
 • 79 minuten

Hebben we huisdieren nodig om een gat op te vullen in ons menselijke bestaan? M’n Beessie en Ik geeft misschien wel het antwoord. In deze tragikomische documentaire onderzoekt Johan Kramer de bijzondere band tussen mens en hond, (naakt)kat, varken en reuzenslak.

Artikelen & video's

A Closer Look With Cinetree: Moonrise Kingdom - Cinematography 🎥

Huurcollectie: verrassende vriendschappen

Echte vrienden, wat zouden we zonder ze moeten? Bij Cinetree koesteren we pure vriendschappen met de mooiste pareltjes over misschien wel de meest onverwachte verwantschappen.

Cinetree's video-editor Jikkie maakt wekelijks de mooiste filmpjes voor onze social kanalen en website, maar ze heeft nu een wel heel bijzonder exemplaar gemaakt - dat we heel graag met je delen. Onze gloednieuwe 'Over Cinetree'-video! Geniet van je favoriete filmhelden en dans met ons mee.

De crème de la crème van Cannes

Elk jaar rond mei is het weer tijd voor het wereldberoemde Cannes Filmfestival! Iedere filmmaker hoopt stiekem natuurlijk op de Palme d’Or ofwel de Gouden Palm: deze felbegeerde prijs wordt al sinds 1946 jaarlijks toegekend aan de meest bijzondere, indrukwekkende en ontroerende films ter wereld. Wij doken voor de gelegenheid in ons archief en zetten hier 10 van onze favoriete Gouden Palmwinnaars en nominaties op een rij.
Muziek is je beste vriend

Bij elke film hoort een goede soundtrack. Daarom delen wij elke themamaand een custom made Spotify-playlist om ook ná het kijken van de films in de sferen van ons maandthema te blijven. Veel luisterplezier!

Huurfilms

Duik in de wereld van...

The Peanut Butter Falcon

 • 2019
 • Drama, Comedy, Adventure
 • 93 minuten

Na vele mislukte pogingen ontsnapt de ambitieuze Zak, een 22-jarige jongen met Downsyndroom, uit zijn stoffige tehuis en besluit hij zijn droom om worstelkampioen te worden na te jagen. Op zijn geïmproviseerde reis treft hij mede-voortvluchtige Tyler (Shia LaBeouf), die na enige twijfel Zak meeneemt op zijn reis.

Hors Normes

 • 2019
 • Comedy, Drama
 • 114 minuten

In de nieuwste film van regisseursduo Éric Toledano en Olivier Nakache (Intouchables) volgen we Bruno en Malik, twee vrienden die hun leven wijden aan de zorg voor autistische kinderen en kansarme jongeren. In minder dan twee uur weet Hors Normes al je vooroordelen teniet te doen en kun je met een frisse blik de wereld weer in. Oprechte, ontwapenende feel-good film met een inspirerende boodschap.

Presque

 • 2021
 • Comedy, Drama
 • 92 minuten

Een introverte begrafenisondernemer rijdt een lichamelijk beperkte levensgenieter aan. Even later zitten ze beide (niet geheel vrijwillig) voorin een lijkwagen, die naar het puntje van Frankrijk gereden moet worden. De twee mannen hebben totaal verschillende levensverhalen en persoonlijkheden maar beseffen tijdens hun reis dat ze, hoe onwaarschijnlijk ook, toch niet zo veel verschillen...

Filmclub met een missie

Het is ons doel om niet alleen de mooiste films uit te kiezen, maar deze ook te voorzien van context. Ons team van schrijvers en filmmakers gaat daarom regelmatig op onderzoek uit om extra informatie te vinden over de thema’s die wij belangrijk vinden, zodat we nog meer over deze belangrijke onderwerpen met jullie kunnen delen!