Deze maand op Cinetree: The kids are alright

In onze kindertijd leggen we de basis voor de rest van ons leven. En één ding is zeker: die basis kan door allerlei factoren worden beïnvloed. Hoeveel invloed hebben bijvoorbeeld je vrienden en je omgeving op jou gehad? En hoe essentieel is het dat je mensen om je heen hebt, zoals leraren en ouders, die in je geloven? Deze vragen staan in maart centraal op Cinetree.

De impact van leraren: School Life

We trappen af met het hartverwarmende School Life; een documentaire over kostschoolleraren John en Amanda. Vijftig jaar lang gaven zij les volgens hun eigenzinnige mantra: Reading. Rithmetic. Rock-'n-roll! Welke impact de lesmethode heeft op de kinderen, en hoe waardevol John & Amanda's onverdeelde aandacht is, zie je in School Life. Een ode aan alle leraren!

Liefde, hoop & Disney: Life, Animated

Volgende week kijken we naar een andere film met een bijzonder plekje in mijn hart: Life, Animated. Het verhaal van de autistische Owen, die aan de hand van Disneyfilms heeft leren communiceren met zijn vader en moeder. Door deze film begrijp je meer over autisme en over de onvoorwaardelijke liefde van een vader voor zijn kind. Zó mooi!

Wat scheiding kan doen met een kind: Loveless

De derde themafilm deze maand is Loveless; een serieuzere maar indrukwekkende film die laat zien wat een scheiding kan doen met een kind. En dan, helaas in dit geval, vooral in negatieve zin. Een bijzonder mooi, Russisch meesterwerk, dat in 2017 geheel terecht de Jury Prijs in Cannes won.