Background image

Juni

Filmclub met een missie

Mede mogelijk gemaakt door jou

Wij geloven dat films zaadjes kunnen planten. Ze kunnen ons raken, inspireren en zelfs tot actie bewegen. Deze films kiezen wij elke maand met liefde voor je uit en met jouw bijdrage vertellen we nieuwe verhalen.

Themafilms

Nu te zien op Cinetree

Rondom elk maandthema programmeren we minimaal 3 films die op hun eigen manier aansluiten op de thematiek. In juni staan jullie, onze leden, centraal en zijn dit stuk voor stuk films die jullie ons hebben aangeraden!

Sweet Thing

 • 2020
 • Drama
 • 91 minuten

Billie en haar jongere broertje Nico groeien op in een gebroken gezin, zonder veel geluk. Door hun situatie worden de twee kinderen uiteindelijk gedwongen om weg te lopen van huis. Maar staat er aan het eind van deze reis wel iets beters op hen te wachten? Sweet Thing voelt door haar bijzondere cinematografie aan als een droom gevormd door kinderlijke verbeelding, waarin moeilijke thema’s en pure liefde fraai met elkaar worden gebalanceerd.

Norwegian Wood

 • 2010
 • Drama, Romance
 • 129 minuten

De jonge Naoko, Kizuki en Toru zijn onafscheidelijk en doen alles samen. Toch komt aan het gelukkige leven van het drietal abrupt een einde als boezemvriend Kizuki zichzelf van het leven berooft. De nasleep van zijn zelfmoord is ongekend groot en heeft langdurende gevolgen. Liefde, verdriet, rouw en cinematografische pracht in het heftige Norwegian Wood (naar de gelijknamige bestseller van Haruki Murakami).

Todo Sobre Mi Madre

 • 1999
 • Drama
 • 101 minuten

Todo Sobre Mi Madre vertelt het verhaal van Manuela, een moeder die haar 17-jarige zoon verloor en door de kracht van de vrouwen om haar heen weer nieuwe hoop weet te vinden. Vele verhaallijnen en moeilijke thema’s passeren de revue, maar zoals gewoonlijk weet Almodóvar alles met verbazingwekkende elegantie aan elkaar te plakken. Terechte winnaar van een Oscar, een BAFTA Award, een prijs op Cannes én een Golden Globe.

Vanaf 21 juni te zien binnen het maandabonnement

Artikelen, Originals, Docu’s

Uitgelicht

Het is ons doel om niet alleen de mooiste films uit te kiezen, maar deze ook te voorzien van context. Ons team van schrijvers en filmmakers verzamelt daarom maandelijks extra informatie en content over de films en thema’s, zodat we nog meer over deze onderwerpen met jullie kunnen delen.

De top 5 filmclubfavorieten aller tijden

Wat zijn de films waar jullie écht geen genoeg van konden krijgen? Samen met Cinetree-leden Esther, Marijn, Danny, Marc en Pepijn dook onze filmprogrammeur Anne in de geschiedenis van Cinetree en presenteren wij vol trots de vijf filmclub favorieten aller tijden.

Er was eens een filmclub... Bekijk de 'Wij zijn Cinetree'-video en ontmoet ons team!

Cinetree-lid Danny over tijdloze cinema

“Op een koude en regenachtige zaterdagmiddag besloot ik onlangs de klassieke film The Kid te gaan kijken. Geen gesproken woord, zwart-wit beeld en een heel ander tijdsbeeld. Het vooroordeel is dan al snel dat het wel saai zal zijn…”


Huurfilms

Meer zien?

Naast de films in onze maandprogrammering hebben we op Cinetree een huurcollectie, waar je de mooiste films uit ons archief & de nieuwste pareltjes, vers uit de bioscoop, vindt. Deze maand lichten we 3 huurfilms uit die bij jullie het meest populair zijn!

Frida

 • 2002
 • Biography, Drama, Romance
 • 123 minuten

Als er één vrouw is die vele vrouwen inspireert, is het Frida Kahlo wel. Terecht verschijnt ze na al die jaren nog steeds als feministisch icoon op t-shirts en dekbedovertrekken. Maar wie was Frida écht en wat kunnen we van haar leren? In het Oscarwinnende Frida volgen we haar in al haar kleuren en fasen van haar levendige, turbulente en soms tragische leven.

Shoplifters

 • 2018
 • Crime, Drama
 • 121 minuten

In de magische film Annette, die ook wel omschreven kan worden als een sprookjesachtige rockmusical, volgen we de zelfzuchtige cabaretier Henry (Adam Driver) en de succesvolle operazangeres Ann (Marion Cotillard). De twee zijn opslag verliefd geworden en hun relatie zit in een sneltrein, mede dankzij de aanhoudende stroom van media aandacht

Druk

 • 2020
 • Comedy, Drama
 • 117 minuten

Zhenia, geboren in Tsjernobyl, verschijnt op een dag in een luxe villawijk in Polen. Er gaat een gerucht rond dat hij magische handen heeft. De bewoners, die ondanks hun rijkdom met verdriet en innerlijke leegte rondlopen, verlangen met smart naar zijn handen. Zhenia biedt hen troost met zijn handen en aanwezigheid.

Cinetree. Mede mogelijk gemaakt door jou

Films kunnen ons raken, inspireren en zelfs tot actie bewegen. Maar er zijn zoveel verhalen die nog niet verteld worden, omdat er een taboe op ligt of de maker simpelweg de kans nog niet heeft gekregen. Meer leden betekent meer budget om dit soort films te maken. Help je mee? Voor ieder persoon die je lid maakt krijg je een maand Cinetree cadeau, onbeperkt!