Background image

Januari

We are family

Hoe vaak ontmoet je iemand bij wie je echt helemaal jezelf mag en durft te zijn? Januari staat in het teken van bijzondere vriendschappen; de familie die je zelf kiest. Omdat je je thuis voelt bij ze en zij je accepteren zoals je bent, ondanks de rafelrandjes.

Themafilms

Nu te zien op Cinetree

Rondom elk maandthema programmeren we minimaal 3 films die op hun eigen manier aansluiten op de thematiek. Zo trappen we november af met onze favoriete films over gekozen familie: De Belofte van Pisa van Norbert ter Hall en Youth van de waanzinnige Italiaanse regisseur Paolo Sorrentino.

Youth

 • 2015
 • Comedy, Drama
 • 124 minuten

Fred en Mick hebben de beste jaren van hun leven achter zich; in een prachtig kuuroord in Zwitserland proberen ze nieuwe inspiratie en rust te vinden. Helaas leidt de vakantie juist tot meer twijfels en angsten, voornamelijk omdat de oude vrienden steeds herinnerd worden aan hun vergane glorie.

De Belofte van Pisa

 • 2019
 • Drama, Music, Romance
 • 105 minuten

De vijftienjarige Samir woont met zijn strenggelovige ouders in Amsterdam-Noord. Tegen alle verwachtingen in wordt hij, als eerste Marokkaan ooit, aangenomen op het muzieklyceum in Oud-Zuid. Wonderschone film over identiteit, liefde, opgroeien en muziek.

Another Year

 • 2010
 • Drama, Comedy
 • 129 minuten

In een heerlijk burgerlijke woning brengen Gerri en Tom hun dagen samen door. Er gebeurt niks groots of speciaals, Another Year brengt gewoonweg het dagelijkse leven van deze mensen in beeld – maar juist dat maakt dit drama zo bijzonder. Ook in ons alledaagse leven zit namelijk een verhaal dat verteld mag worden.

Artikelen, Originals, Docu’s

Uitgelicht

Het is ons doel om niet alleen de mooiste films uit te kiezen, maar deze ook te voorzien van context. Ons team van schrijvers en filmmakers gaat daarom maandelijks op onderzoek uit om extra informatie te vinden over de films en thema’s, zodat we nog meer over deze belangrijke onderwerpen met jullie kunnen delen!

Cinetree Original: Kijk eens binnen bij elkaar

Geïnspireerd door de leegte en zoektocht van het melancholische meesterwerk Her (met Joaquin Phoenix) schreef woordkunstenaar Jesse Laport een gedicht over het belang van wat vaker binnen kijken bij elkaar, zeker op dagen zoals Blue Monday. Vorige week vertrokken we naar het mistige Rotterdam om dit filmisch vast te leggen.

Nieuw op Cinetree: We Are Who We Are

Heel verheugd zijn we met de allereerste serie op ons platform! We Are Who We Are is de eerste serie van Luca Guadagnino (van o.a. Call Me By Your Name). In de serie maak je kennis met Fraser en Caitlin, twee buitenbeentjes die elkaar vinden in hun eenzaamheid en eigenaardigheden. Samen ontdekken ze de wereld én hun eigen identiteit.

Teun Toebes is een jonge activist die opkomt voor de rechten van mensen met dementie. Hij koos voor zijn eigen familie in een verpleeghuis en kan inmiddels niet meer zonder ze! Teun gelooft dat het belangrijk is dat iedereen een realistisch én hoopvol beeld heeft van dementie, want je kunt nog gelukkig zijn. Maar daarvoor is het wel nodig dat wij, als samenleving, mensen met dementie omarmen. In deze Cinetree Original hoor je zijn verhaal.

Vriendschap is overal te vinden

Films hebben de kracht om ons emotioneel verbonden te laten voelen met fictieve personages, net zoals in het echte leven. Deze maand staat de verbindende kracht van film centraal op Cinetree en reizen we vanuit thuis de wereld rond om elkaar beter te begrijpen.

Huurfilms

Meer zien?

Naast de films in onze maandprogrammering hebben we op Cinetree een huurcollectie, waar je de mooiste films uit ons archief & de nieuwste pareltjes, vers uit de bioscoop, vindt. Hier lichten we 3 huurfilms uit die op het thema van deze maand aansluiten.

Shoplifters

 • 2018
 • Crime, Drama
 • 121 minuten

Wat maakt je tot familie? Die vraag staat centraal in het hartverwarmende Shoplifters van Hirokazu Kore-Eda (Like Father, Like Son). Is een bloedband essentieel om je verbonden te voelen? En kun je met weinig middelen goed genoeg voor je gezin zorgen? Shoplifters laat zien dat het uiteindelijk vooral de liefde is waar het om draait... De rest is bijzaak.

Kollektivet

 • 2016
 • Drama, Comedy
 • 111 minuten

Een Deens gezin erft een riant huis aan de rand van Kopenhagen; een pracht van een villa die niet alleen mooi en goed gelegen is, maar vooral ook waanzinnig groot. Om de ruimte op te vullen wordt besloten een heuse commune op te richten. Dat lijkt even goed te gaan, maar dan gooit de beeldschone Emma roet in het eten.

Les Petits Mouchoirs

 • 2010
 • Drama, Comedy
 • 154 minuten

In Les Petits Mouchoirs gaan we mee op de jaarlijkse vakantie van een Franse vriendengroep. Mooie, intrigerende mensen, die elkaar door en door kennen. Maar daar schuilt meer achter… Les Petits Mouchoirs zet je aan het denken over het leven en je eigen vriendschappen. Een grote favoriet op Cinetree!