Background image

Mei

Wonderen bestaan

Om wonderen te zien moet je ook met andere ogen naar de wereld kijken. Kleine wondertjes kunnen je leven doen veranderen, kleine wondertjes maken grote verhalen. Sommige dingen gebeuren echt met een reden en leiden je een kant op, dit zijn de verhalen die centraal staan op Cinetree deze maand.

Themafilms

Nu te zien op Cinetree

Rondom elk maandthema programmeren we minimaal 3 films die op hun eigen manier aansluiten op de thematiek.

Burning

 • 2018
 • Thriller, Mystery
 • 148 minuten

In Burning volgen we aspirant schrijver Jong-su, die na de verdachte verdwijning van zijn onbereikbare liefde verwikkeld raakt in een web van wantrouwende denkbeelden, alarmerende ambiguïteit en onoplosbare enigma’s. Met deze slow-burn thriller uit regisseur Lee Chang-dong zijn zorgen om de groeiende woede onder millennials, binnen en buiten Korea.

Kumaré

 • 2011
 • Documentary
 • 81 minuten

Na zijn teleurstellende reis op zoek naar “echte” Guru’s in het Oosten, zet de Amerikaanse Vikram Gandhi vraagtekens bij het gehele concept van de spirituele leider. Als experiment besluit de jonge filmmaker zich voor te doen als Guru, met het idee volgelingen te vergaren en vervolgens zijn ware identiteit te onthullen. Dat gaat beter dan gepland - zo blijkt in deze hilarische en hartverwarmende documentaire.

Artikelen, Originals, Docu’s

Uitgelicht

Het is ons doel om niet alleen de mooiste films uit te kiezen, maar deze ook te voorzien van context. Ons team van schrijvers en filmmakers gaat daarom maandelijks op onderzoek uit om extra informatie te vinden over de films en thema’s, zodat we nog meer over deze belangrijke onderwerpen met jullie kunnen delen!

Cinetree Original: Alice

De alleenstaande Alice is vastgelopen in het leven, en weet eigenlijk niet zo goed wat haar gelukkig maakt. Tijdens één van haar diensten als caissière in de plaatselijke supermarkt, pakt een vreemdeling plots haar hand vast. Om met hem in contact te komen, besluit ze alles weg te geven dat ze heeft. Vanaf dan... gaat alles anders.

De crème de la crème van Cannes

Het is bijna zover, van 17 t/m 28 mei is het weer tijd voor het wereldberoemde Cannes Filmfestival! Wij doken voor de gelegenheid in ons archief en zetten hier 10 van onze favoriete Gouden Palmwinnaars en nominaties op een rij.

Huurfilms

Meer zien?

Naast de films in onze maandprogrammering hebben we op Cinetree een huurcollectie, waar je de mooiste films uit ons archief & de nieuwste pareltjes, vers uit de bioscoop, vindt. Hier lichten we 3 huurfilms uit die op het thema van deze maand aansluiten.

Gagarine

 • 2020
 • Drama
 • 98 minuten

Youri (Alseni Bathily) is een 16-jarige jongen die opgroeit in een buitenwijk van Parijs genaamd Gagarine. Wanneer hij hoort dat zijn wijk gesloopt gaat worden, roept Youri al zijn vrienden op om Gagarine te redden. Zoals astronaut Yuri Gagarin 60 jaar eerder het onmogelijke mogelijk maakte, zo hoopt ook naamgenoot Youri een wonder te kunnen volbrengen.

Annette

 • 2021
 • Drama, Musical, Romance
 • 141 minuten

In de magische film Annette, die ook wel omschreven kan worden als een sprookjesachtige rockmusical, volgen we de zelfzuchtige cabaretier Henry (Adam Driver) en de succesvolle operazangeres Ann (Marion Cotillard). De twee zijn opslag verliefd geworden en hun relatie zit in een sneltrein, mede dankzij de aanhoudende stroom van media aandacht

Never Gonna Snow Again

 • 2020
 • Comedy, Drama, Mystery
 • 116 minuten

Zhenia, geboren in Tsjernobyl, verschijnt op een dag in een luxe villawijk in Polen. Er gaat een gerucht rond dat hij magische handen heeft. De bewoners, die ondanks hun rijkdom met verdriet en innerlijke leegte rondlopen, verlangen met smart naar zijn handen. Zhenia biedt hen troost met zijn handen en aanwezigheid.