Background image

Cinetree presents

De Zomertour

Je hebt ze vorig jaar vast voorbij zien komen; onze eigen filmfestivals op verschillende locaties door het land. We keken onder de sterrenhemel (én op gepaste afstand) naar een selectie van onze & jullie favoriete films. Tussen de koeien in een weiland, bij een eeuwenoud kasteeltje en natuurlijk midden in het Amsterdamse Bos. En dan nu groot nieuws… We mogen weer!

In het weekend van 18 juni ging de 2021 zomertour van start met drie hele speciale filmavonden in het Amsterdamse Bostheater. De eerste twee avonden keken we de feel-good klassiekers Moonrise Kingdom en Amélie, en de derde avond organiseerden we samen met UNHCR en Welcome App een bijzondere filmavond voor locals én nieuwkomers.

Meer info over de nieuwe filmavonden volgt snel!

Vrijdag 18 juni

Moonrise Kingdom

We openen de zomertour met Moonrise Kingdom van Wes Anderson: een innemende coming-of-age movie over de eerste grote liefde, padvinders en nieuwe avonturen. De eigenwijze Suzy en Sam zijn het leven op eiland Penzance helemaal zat. Ze besluiten er samen vandoor te gaan en de boel de boel te laten. Helaas denken de volwassenen daar anders over...

Zaterdag 19 juni

Amélie

Wie kent haar niet: Amélie (gespeeld door een waanzinnige Audrey Tautou) is een onschuldig en naïef meisje dat in Parijs woont. In haar directe omgeving oefent ze haar versie van gerechtigheid uit, totdat er plotseling iets bijzonders in haar eigen leven teweeg wordt gebracht.

Zondag 20 juni

Nice People

Samen met UNHCR en Welcome App organiseerden we op Wereldvluchtelingendag een filmavond waar nieuwkomers en Nederlanders konden genieten van een uitgebreid programma en de film Nice People in het Amsterdamse Bostheater. Zo verbonden we mensen die elkaar in het dagelijkse leven misschien niet zo snel zouden tegenkomen, maar wel iets voor elkaar kunnen betekenen.

Benieuwd naar de zomertour? Kijk hier de aftermovie van vorig jaar