Beste bekeken films op Cinetree!

Door Corstiaan van Pelt • 11 apr 2018

Documentaire, surrealistisch en coming-of-age, we bieden op Cinetree films met zeer uiteenlopende genres aan. Maar welke films worden nou het beste bekeken door onze filmclubleden? Één ding kunnen we al verklappen: liefde is een populair thema! Heb jij ze al allemaal gezien?

5. Mon Roi

Op nummer vijf, Mon Roi! Een universeel liefdesdrama waarin iedereen die ooit verliefd is geweest, iets van zichzelf zal herkennen. De film gaat over Tony en Georgio, die binnen korte tijd een intense liefde opbouwen. Ze zijn allebei intens gelukkig en kunnen samen de wereld aan.Totdat Georgio’s ware aard naar boven komt en Tony steeds vaster komt te zitten in een relatie die haar niets meer dan energie kost. Een intens, ontroerend verhaal over afhankelijkheid, eenzaamheid en het sterke verlangen naar romantische liefde.

Hanna Verboom over 'Mon Roi'

4. The Lobster

De op vier-na best bekeken film op Cinetree? Dat is The Lobster, van Yorgos Lanthimos! In deze surrealistische film krijgen vrijgezellen een maand de tijd om onder de gasten een partner te vinden. Vinden ze die niet, dan zullen ze in een dier naar keuze veranderen. Onze curator Ernst-Jan Pfauth zei erover: ‘Deze film moet je zien als je jezelf wil verliezen in een bizarre wereld die misschien wel héél veel over die van ons zegt’. Bereid je voor op een briljante mix van zwarte komedie, sociale satire en liefdesdrama!

Ernst-Jan Pfauth over 'The Lobster'

3. A Bigger Splash

Wie er vandoor gaat met de bronzen medaille? A Bigger Splash! Een broeierige film over relaties, lust, verlangens en valse nostalgie. Zou deze film zo populair zijn omdat dit verhaal je de winter doet vergeten? Luca Guadanigno, de regisseur van deze film, weet namelijk een ultieme zomerse sfeer in zijn film te creëren. Het verhaal speelt zich af op het idyllische en zonovergoten Italiaanse eiland Pantelleria waar celebritykoppel Paul en Marianne genieten van een zorgeloze vakantie. Een zorgeloze vakantie die uiteraard verstoord wordt wanneer een oude vriend en zijn bijzonder mooie dochter langskomen. Met Tilda Swinton, Mattias Schoenaerts en Ralph Fiennes in de hoofdrol. Wat wil een mens nog meer?

Hanna Verboom over 'A Bigger Splash'

2. Youth

De op één-na populairste film op Cinetree? Youth! Gemaakt door de Italiaanse meester Paolo Sorrentino (je kent hem misschien van La grande bellezza), die op een wonderschone manier weet te tonen dat het leven niet alleen herinneren, maar ook lef hebben is. Met in de hoofdrol Harvey Keitel en Michael Caine, die volgens onze curator Géza Weisz krankzinnig goed acteren. Ze spelen twee oude vrienden die herinneringen ophalen in een luxe Zwitsers kuuroord. Eerste liefdes, carrières, het vaderschap, hun vriendschap, samen blikken ze terug en bewonderen ze de schoonheid van de jonge mens. Deze ode aan de jeugd wil je niet missen!

Géza Weisz over 'Youth'

1. Beginners

En op nummer één, ja, hoe kan het ook anders: Beginners! De film waarvan Gaite Jansen al zei: “Dit wordt sowieso je nieuwe lievelingsfilm!” blijkt ook echt de populairste te zijn. Beginners gaat over Oliver, een jongen die een beetje verloren in het leven is. Wanneer zijn vader kanker blijkt te hebben maar ook nog eens uit de kast komt staat zijn wereld helemaal op zijn kop. Een film over identiteit, het nemen van kansen en het vinden van balans tussen je hoofd en je hart: Beginners is een film die je heelt.

Gaite Jansen over 'Beginners'