Background image

Events

Het festivalseizoen is weer van start! Ook deze zomer kijk je de mooiste films onder de sterrenhemel tijdens Cinetree's Forest Film Festival in het betoverende Amsterdamse Bostheater, en midden op de Hilversumse heide bij Buitenplaats de Hoorneboeg tijdens de Bosbios. Hoe dan ook ben je ben je gegarandeerd van een uniek avondje uit! Benieuwd naar het programma?


Donderdag 22 augustus

Forest Film Festival: Frida

Cinetree’s Forest Film Festival vindt dit jaar voor de vijfde keer plaats! Ook tijdens deze jubileumeditie kun je genieten van unieke filmervaringen onder de sterrenhemel van het Amsterdamse Bostheater. De films worden ingeleid door inspirerende sprekers, er is live muziek en natuurlijk hapjes en drankjes. We trappen het festival af met all time favorite Frida, over het kleurrijke, turbulente en soms tragische leven van Frida Kahlo.

Vrijdag 23 augustus

Forest Film Festival: Challengers

Op vrijdag kijken we bij Forest Film Festival naar de nieuwste film van Luca Guadagnino (de succesvolle regisseur van o.a. Call Me By Your Name): Challengers! Een film over relaties, jonge mensen en bovenal over tennis - mét aanstekelijke soundtrack. Een van de grote klappers van dit jaar die je kan (her)kijken onder de sterrenhemel.

Zaterdag 24 augustus

Forest Film Festival: The Boy and the Heron

We sluiten Forest Film Festival af met de nieuwste animatiefilm van Studio Ghibli en tevens het laatste werk van de succesvolle Japanse regisseur Hayao Miyazaki (Spirited Away). Japanse bezoekers stonden urenlang in de rij voor een kaartje en met amper promotie werd The Boy and the Heron toch een wereldwijd succes in de bioscopen (én bekroond met een Oscar!).

Coming soon...

Tomorrow Filmfestival

Ook dit jaar vindt Tomorrow Filmfestival weer plaats! De klimaatcrisis is de grootste uitdaging van onze tijd. Voor Cinetree & Hivos de aanleiding om mensen bij elkaar te brengen met het Tomorrow Filmfestival. We geloven in de kracht van hoopvolle films die de klimaatproblematiek centraal stellen en laten zien dat ‘what tomorrow will bring’ wel degelijk ook in onze eigen handen ligt. Meer info over het programma en de exacte data volgt.

Tijdens Cinetree’s Forest Film Festival 2023 stond elke avond een bijzondere film centraal, die werd gecombineerd met muziek en inleidingen van filmliefhebbers. Op zaterdag keken we samen vol verwachting naar Barbie in een zee van roze en glitter, met voorafgaand een rollerskate-show en een prachtige introductie van journaliste Samya Hafsaoui. Zondag testten we onze filmkennis met de energieke quiz van schrijver, presentator & Cinetree-curator Cesar Majorana voor we ons onderdompelden in Wes Andersons' magische universum met Asteroid City.

Previous events

Zin om herinneringen op te halen aan onze eerdere events? Bekijk hier de foto’s en aftermovies van onze events.