De allerfijnste coming of age-films op een rijtje

Door Anne Lammers • 15 mei 2018

Coming of age-films zijn vaak de meest betekenisvolle films. Over volwassenen worden, over de zoektocht naar identiteit, over jezelf. Wij bij Cinetree zijn dol op dit soort verhalen en selecteerden voor jullie de vijf allerfijnste coming of age-films.

The Diary of a Teenage Girl

The Diary of a Teenage Girl is coming of age pur sang en laat je zien hoe het voelt om een onzekere tiener te zijn. Hoe het voelt om voor het eerst verliefd te zijn en hoe je op jezelf zou moeten vertrouwen. Dit is de film die je eigenlijk had moeten zien toen je vijftien was. Het is nooit te laat...


Tomboy

In de Franse film Tomboy verhuist de 10-jarige Laure samen met zijn familie naar een andere stad en stelt hij zich voor als Mickäel. Een intiem portret waarin het gedrag van meisjes en jongens, meisjesjongens en jongesmeisjes bijzonder mooi geobserveerd wordt.


Victoria

Een jonge Spaanse vrouw is in haar eentje in Berlijn gaan wonen. Tijdens een avond uit zorgt een flirt ervoor dat de nacht een uitzonderlijke wending neemt. Eén nacht, alles in één ononderbroken take gefilmd. En na afloop van deze 134 minuten? Dan zal de adrenaline nog pompen, voel je nog zwemen van euforie, angst, intense opwinding én teleurstelling.


American Honey

American Honey is een prachtige roadmovie zoals je die nog nooit gezien hebt! Een tiener met weinig te verliezen sluit zich aan bij een rondreizend gezelschap van buitenbeentjes dat tijdschriften verkoopt. Dit werpt haar in een wervelwind aan feesten, amper legale praktijken en liefde. Curator & filmmaker Mea Dols de Jong zag nooit eerder een film waarin je zo erg de liefde voelt. Kijken dus!


Layla M.

De 18-jarige Layla raakt meer en meer gefrustreerd over het negatieve beeld over Marokkanen en de Islam en raakt langzaamaan betrokken bij een radicale groep moslims. Een hartverscheurend coming of age-verhaal dat nuance weet aan te brengen op een onderwerp waar we niet onbevooroordeeld naar kunnen kijken. En dat is een hele verdienste.