Driemaal filmplezier met Tilda Swinton

Door Anne Lammers • 26 feb 2018

Oscarwinnares Tilda Swinton krijgt het in elke film weer voor elkaar om een ijzersterke rol weg te zetten. Als moeder, zangeres zonder stem, zélfs als vampier komt ze ongelooflijk echt over.

1. Io Sono l’Amore

Oogstrelende film vol liefde voor de filmgeschiedenis, gemaakt door de Italiaanse meester van de verleiding Luca Guadagnino (Call Me By Your Name). Tilda Swinton leerde voor deze rol Italiaans en Russisch en schittert in dit romantisch drama over een liefde die zich niet binnen de lijntjes laat kleuren. Volgens theaterregisseur Ivo van Hove: “Een ode aan de échte liefde, die laat zien dat de liefde toch zijn eigen wetten heeft, en die wetten zijn Io Sono l’Amore.

2. Only Lovers Left Alive

In deze romantische vampierfilm (je leest het goed) wordt een teruggetrokken muzikant herenigd met zijn geliefde. Hun romance, die al een paar eeuwen loopt, wordt verstoord door een jonger zusje met een eigen wil. Angstaanjagend om te zien hoe sterk Tilda Swinton in haar rol als vampier is. Of zou ze...Nee toch? Kijk Only Lovers Left Alive en oordeel zelf.

3. A Bigger Splash

Wie bioscoophit Call Me By Your Name of een andere film van de Italiaanse regisseur Luca Guadagnino heeft gezien weet wat hij kan verwachten. Zon, lust, verlangens en acteurs die letterlijk van je scherm af knetteren. A Bigger Splash speelt zich af op het idyllische en zonovergoten Italiaanse eiland Pantelleria waar celebritykoppel Paul (Matthias Schoenaerts) en Marianne (Tilda Swinton) genieten van een zorgeloze vakantie. Een zorgeloze vakantie die uiteraard verstoord wordt wanneer een oude vriend en zijn bijzonder mooie dochter langskomen...

"I'm from the same planet as David Bowie."

Tilda Swinton