Eye Filmmuseum selecteert Alex van Warmerdam

Door Anne Lammers • 8 jun 2018

Tijdens de eigenzinnige Van Warmerdamtentoonstelling 'L’histoire kaputt' in Filmmuseum Eye presenteren wij zes films uit het spraakmakende oeuvre van één van Nederlands' belangrijkste filmmakers: Alex van Warmerdam.

L’histoire kaputt is een eigenzinnige solo waarin personages, objecten en situaties tot leven komen in een raadselachtige, strak geënsceneerde setting, omkleed met groot geprojecteerde scènes uit Van Warmerdams films.

Op uitnodiging van het Eye Filmmuseum maakte Alex van Warmerdam een expositie met nieuwe films, installaties en objecten. Film, theater, vormgeving en schilderkunst komen samen en belichten alle facetten van Van Warmerdams kunstenaarschap; in alle onderdelen van de tentoonstelling schuilt de nuchtere verbeelding en eigenzinnigheid van Van Warmerdam als film- en theatermaker, schrijver en schilder. Wil je niet missen toch? Meld je snel aan voor onze winactie en maak kans op twee kaarten.

Oeuvre Alex Van Warmerdam

Tijdens deze tentoonstelling is het volledige oeuvre van Van Warmerdam natuurlijk ook te bewonderen in de prachtige bioscoopzalen van Eye. Houd de website van Eye goed in de gaten voor het actuele filmprogramma.

Van Warmerdam vanaf de bank

Na een bezoekje aan Eye behoefte aan een Van Warmerdam-film vanaf de bank? Geen probleem! Op Cinetree kun je deze zes films voor een fijn prijsje huren. Als lid van de Cinetree Filmclub krijg je zelfs €1,- korting.

"Ik wou dat ik een alcoholist was, alles is zo helder."

Quote uit Van Warmerdam-film De Jurk