Lentekriebels op Cinetree

Door Corstiaan van Pelt • 19 apr 2018

De lente is weer begonnen! Met het wisselvallige weer is het de vraag of je de eerste lentekriebels al voelt, maar daar hebben wij gelukkig een oplossing voor. Wij hebben namelijk speciaal voor jullie geselecteerd: vijf heerlijke films waar je gegarandeerd lentekriebels van krijgt!

Café Society

De jonge, permanent nerveuze Bobby Dorfman weet niet zo goed wat hij aanmoet met zichzelf. Halsoverkop besluit hij te verhuizen naar Hollywood, waar hij terechtkomt in een wervelwind aan films, glamour en mooie vrouwen. Café Society is een feestje van een liefdesfilm met fantastisch acteerspel van o.a. Jesse Eisenberg, Steve Carell, Blake Lively en Kristen Stewart.

American Honey

American Honey: een prachtige roadmovie zoals je die nog nooit gezien hebt! Een tiener met weinig te verliezen sluit zich aan bij een rondreizend gezelschap van buitenbeentjes dat tijdschriften verkoopt. Dit werpt haar in een wervelwind aan feesten, amper legale praktijken en liefde. Curator & filmmaker Mea Dols de Jong zag nooit eerder een film waarin je zo erg de liefde voelt. Kijken dus!

Prins

In Prins, het debuut van Nederlands filmtalent Sam de Jong, schijnt de zon als nooit tevoren. De film gaat over Ayoub, een vijftienjarige jongen uit Amsterdam-Noord die het mooiste meisje van de buurt, Laura (Sigrid ten Napel), wil versieren. Sam wilde met Prins een nieuwe weg inslaan, de weg naar vrijheid. Die vrijheid vond hij in low budget-filmmaken, het werken met van de straat geplukte acteurs en het mixen van verschillende genres en stijlen. Felle kleuren, een verliefde jongen en een mooi meisje, van deze film ga je de lente in je buik voelen!

L’Odyssée

Zon, zee en Audrey Tautou: wat wil je nog meer? L’Odyssée vertelt het levensverhaal van de inspirerende filmmaker en onderzoeker Jacques-Yves Cousteau. Hoewel Cousteau een goed en gelukkig leven leidt, heeft hij last van een eeuwige hunkering naar het grote avontuur. Op een zeker moment ontwikkelt hij een apparaat waarmee mensen voor het eerst in de geschiedenis onder water kunnen ademen. Daarmee opent hij deuren naar een nieuwe wereld: een wereld die hij móet en zal ontdekken, met alle gevolgen van dien.

A Single Man

Wat is er nou zo leuk aan single zijn? Waarom zou je daar lentekriebels van krijgen? Omdat iets lelijks zomaar plaats kan maken voor iets moois. Een professor in Engelse literatuur stelt zich voor aan het eind van de dag zichzelf te doden, een jaar nadat hij zijn partner verloor. Maar dan opeens gooit het leven hem een wonderlijk boeket toe en loopt de dag anders dan gepland. A Single Man is het regiedebuut van Tom Ford, en dat zie je. Elk overhemd is kreukloos, elk kader onbesmet. A Single Man is een ode aan het leven én aan de film. Doe jezelf een plezier en kijk deze film!