Vijf keer zomerkriebels

Door Laura Messina • 5 jun 2019

Heb jij Y Tu Mamá También al gezien op Cinetree? In dat geval hebben wij namelijk nog vijf films voor je op een rijtje gezet waar je gegarandeerd zomerkriebels van krijgt!

1. Vicky Cristina Barcelona

In de zomer van 2008 besluiten Vicky en Christina, twee absolute hartsvriendinnen, samen de zomer door te brengen in het zonnige Barcelona. De verstandige Vicky (Rebecca Hall) is naar de stad gekomen om de Catalaanse cultuur op te snuiven; Cristina is op zoek naar spanning en wil er een onvergetelijke zomer van maken. Wanneer beide dames verliefd worden op dezelfde man, kán het natuurlijk niet goed gaan... Vicky Cristina Barcelona mocht tientallen prijzen in ontvangst nemen - waaronder een Golden Globe en een Oscar. Een ultieme zomerfilm die zeker niet op dit lijstje mag ontbreken dus!

2. Les Petits Mouchoirs

Les Petits Mouchoirs vertelt het verhaal van een jonge vriendengroep uit Parijs die ieder jaar gezamenlijk op vakantie gaat. Wanneer één van hen in het ziekenhuis belandt, besluit de rest van de groep de vakantie toch door te laten gaan. Het wordt alleen niet zo gezellig als anders. 'Les Petits Mouchoirs' betekent 'kleine leugentjes', ofwel leugentjes om bestwil. Die leugentjes om bestwil hebben we natuurlijk allemaal, maar deze vriendengroep heeft er misschien toch iets meer dan je zou verwachten. Deze film van regisseur Guillaume Canet was een grote hit in Frankrijk en kreeg onlangs een langverwacht vervolg: Nous Finirons Ensemble.

3. A Bigger Splash

Regisseur Luca Guadagnino (Io Sono l'Amore, Call Me By Your Name) liet zich voor A Bigger Splash inspireren door de succesvolle klassieker La Piscine. Wie eerder een film van Luca Guadagnino hefet gezien, weet wat 'ie kan verwachten: zon, lust, verlangens en acteurs die letterlijk van je scherm af knetteren. Het verhaal speelt zich af op het zonovergoten Italiaanse eiland Pantelleria waar celebritykoppel Paul (Ralph Fiennes) en Marianne (Tilda Swinton) genieten van een zorgeloze vakantie. Een zorgeloze vakantie die uiteraard verstoord wordt wanneer een oude vriend en zijn bijzonder mooie dochter langskomen.

4. American Honey

Als de achttienjarige Star op een ochtend in de Walmart de charmante Jake (Shia LeBeouf) tegen het lijf loopt, besluit ze het leven in Texas achter te laten en zich aan te sluiten bij een groep rondreizende tieners. De tieners, die gezamenlijk door het Westen van de Verenigde Staten trekken, verkopen magazines aan de rijkere huishoudens die ze onderweg tegenkomen. Met de opbrengst betalen ze de boodschappen, benzine en overnachtingen in armoedige motels. Knappe tieners op roadtrip, op zoek naar zon, zelfstandigheid en liefde? Klinkt als hét recept voor de ultieme zomerfilm.

5. Mektoub, My Love: Canto Uno

In _Mektoub, My Love: Canto Uno_volgen we de jonge student Aman. In de zomer van 1994 besluit hij te stoppen met zijn studie geneeskunde. Hij kiest ervoor om terug te keren naar de Zuid-Franse kust, naar de plek waar hij opgroeide. In dit drama over familie, verliefdheid, sensualiteit en bedrog zien we Aman in de zoektocht naar zichzelf. En dat alles in de paradijselijke Franse badplaats Sète, waar regisseur Abdellatif Kechiche (La Vie d'Adèle) zelf dan weer opgroeide.