Vijf redenen waarom je Prins niet missen mag

Door Anne Lammers • 9 feb 2018

1. Modern sprookje

In essentie is Prins een classic coming-of-age-verhaal: jonge puber valt voor het mooiste meisje van de buurt, maar zij blijkt al verkering te hebben met een oudere, veel coolere vriend. Om haar te veroveren zal de jongen iets heel extreems moeten doen, om er vervolgens achter te komen dat je beter gewoon jezelf kunt zijn. Maar in Prins loopt die omweg wel heel anders...

2. Mengelmoes aan acteurs

Sam de Jong wilde met Prins een nieuwe weg inslaan, de weg naar vrijheid. Die vrijheid vond hij in onder andere in het werken met van de straat geplukte acteurs. Zo vond hij hoofdrolspeler Ayoub ergens op een pleintje in Amsterdam-Noord en gaf hij de rol van straatjongen Ronnie aan een vriendje van vroeger. Ook rapper Vjeze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig) maakt in Prins zijn acteerdebuut.

3. Eerste echte rol voor Olivia Lonsdale

Curator & actrice Olivia Lonsdale vertolkte in Prins haar eerste echte rol. En dat gaat haar bijzonder goed af. Zo is ze te zien als Demi, het energieke halfzusje van hoofdpersonage Ayoub dat samen met haar beste vriendinnetje Laura (Sigrid ten Napel) rondhangt met de coolste jongens uit de buurt. In dit filmpje zie je hoe Olivia het spelen in deze “sicke film” zelf ervaarde.

4. Lust voor oog en oor

Deze film spat uit elkaar van de felle kleuren en speelsheid. Denk aan de film Drive, maar dan zomers. De kleuren paars, geel, blauw knallen van je scherm af en maken elk shot een visueel feestje. Dit in combinatie met een moddervette soundtrack maakt Prins een lust voor oog en oor.

5. Zomer in je bol

Brrr, tijdens deze vrieskou kunnen we best wat zonnestralen gebruiken toch? Gelukkig gaat dat met Prins helemaal goedkomen. De gehele film speelt zich af in het hyper gestileerde Amsterdam-Noord waar de zon volop schijnt. Waarom je Prins moet zien? Waarom eigenlijk niet?