Background image

Samen voor de slachtoffers van de aardbeving

Afgelopen zondag organiseerden wij samen met actrice Sinem Kavus & Melkweg een liefdevolle benefietavond vol film, muziek & voordrachten (o.a. van Naaz, Nazmiye Oral & Meral Polat). Om stil te staan bij de situatie, maar vooral om geld in te zamelen. Hulp is nog steeds nodig. Hieronder vind je de lokale initiatieven die aanwezig waren tijdens het benefiet & wij nog steeds graag supporten. Help je mee?

Child Houses - Syrië

Child Houses biedt onderdak en bescherming aan kinderen die zijn gescheiden of zonder begeleiding leven van ouders en/of familie. Na de aardbevingen richt Child Houses zich specifiek op het vinden en opvangen van kinderen die zijn achtergebleven. Op de dag van het benefiet alleen al kwamen er 12 nieuwe kinderen bij. Hun werk is hard nodig.

Heyva Sor, stichting Koerdische Rode Halve Maan - Koerdistan

Noodhulp bereikt niet iedereen even snel, maar ook in wie het bereikt zit helaas teveel verschil. Stichting Koerdische Rode Halve Maan zet zich in om iedereen in het kwetsbare gebied te ondersteunen, zonder onderscheid. Ze brengen onder andere noodgoederen en helpen bij de wederopbouw.

Help Günal - Turkije

Merve Günal verloor een deel van haar familie aan de aardbeving en zet zich nu in om haar familieleden die het hebben overleefd te ondersteunen. Ze bracht haar neefje Gundogu en nichtje Esme naar Nederland en zet alles op alles om haar familie daar te helpen waar ze kan. En wij kunnen haar helpen.

Help Hatay - Turkije

Esra en haar vader Nesip vertelden tijdens de benefietavond over hun familie in Hatay. Nesip komt oorspronkelijk uit deze regio, die nu totaal verwoest is door de aardbeving. Hij verloor zijn broer en schoonzus tijdens de ramp en ging met zijn oudste dochter terug naar Hatay om hen te vinden. Eenmaal daar konden ze niet anders dan ook de andere getroffenen te helpen. Nu zamelen ze geld in om families direct te ondersteunen.

Solidarity Kitchen - Turkije

Eten dat je hart raakt: dat is wat Solidarity Kitchen meebracht tijdens het benefiet. Mensen en families die samen de lekkerste traditionele Turkse hapjes en gerechten maakten en uitdeelden. Deze groep vrijwilligers kookt en bakt om geld op te halen voor de slachtoffers in Turkije. Heb jij binnenkort een evenement waar je mensen van heerlijk eten wil voorzien en daarbij meteen een steentje wil bijdragen voor de slachtoffers van de aardbevingen?