Background image

Over de huurcollectie:

Palestijnse filmmakers

Vanaf vandaag is onze huurcollectie met films van Palestijnse makers live. Deze collectie is in samenwerking met ons team en netwerk aan curators tot stand gekomen. Dit omdat wij de afgelopen weken met veel afschuw en verdriet het voortdurende onrecht tegen de Palestijnse bevolking hebben aanschouwd.

Als filmclub met een missie en privileges voelen wij een grote verantwoordelijkheid om onderbelichte perspectieven een plek te geven op ons platform. Wij geloven in de kracht van film, en dat verhalen ons de mogelijkheid geven om het leven vanuit een ander perspectief te ervaren, om ons zo met elkaar te verbinden via onze gedeelde menselijkheid.

Cinetree weigert om bijstander te zijn van oorlogsmisdaden en schendingen van internationale mensenrechten. Wij roepen op tot een permanent staakt-het-vuren, zodat zowel alle Palestijnse als Israëlische slachtoffers kunnen helen van dit collectieve trauma. Wij willen expliciet benadrukken dat islamofobie en antisemitisme absoluut geen plek hebben op ons platform. Elk mensenleven dient gerespecteerd en gelijkwaardig behandeld te worden, maar in Palestina is dit al jarenlang niet het geval. Mede daarom voelen wij de urgentie om juist hun stemmen te verheffen en hun verhalen te delen.

Dit is een dynamische collectie die zolang het nodig is zal blijven groeien. Daarom nodigen wij jullie uit om eigen suggesties voor passende films met ons te delen via info@cinetree.nl. De volledige opbrengst van deze collectie doneren wij aan het Palestinian Children Relief Fund (PCRF). Deze humanitaire organisatie zet zich in om de toegang tot extreem schaarse basisbehoeftes zoals schoon water, voedsel en gezondheidszorg te bevorderen voor de Palestijnse bevolking, waarvan meer dan de helft nog maar een kind is.