Katja Schuurman

Actrice & Programmamaker

Katja Schuurman heeft na haar tijd als zangeres bij Linda Roos en Jessica niet stilgezeten. Katja Schuurman is een van Nederlands bekendste (en meest sexy gevonden) actrice en presentatrice. Katja Schuurman speelde onder andere in de films Costa, All Stars, Minoes, De Oesters van Nam Kee en televisieseries als Divorce en HS13.

Momenteel maakt zij zich sterk voor haar fairtrade lijn Return to Sender waar de makers van spullen in ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun producten. Het sociale ondernemen werd met een serie op het AD.nl goed in beeld gebracht, waar Katja Schuurman samen met haar vrienden en familie langs de verschillende projecten in het buitenland ging.

Voor Cinetree koos Katja de Deense film Adam’s Apples, een Deense zwarte-komediefilm met in de hoofdrol steracteurs Ulrich Thomsen en Mads Mikkelsen. Wat Katja zo aantrok in deze film is dat wordt getoond dat in elk mens iets goeds zit, volgens haar ontzettend belangrijk in de tijd waarin we leven.

Haar volgende keuze is de Iraanse film Taxi Teheran. In deze film gaat filmmaker Jafar Panahi met een taxi door Iran om inzicht te geven hoe de Iraanse bevolking leeft. Een echte film voor Katja die voor het televisieprogramma Van A naar B met taxi’s van Athene naar het Italiaanse Bologna reed en net als Panahi in gesprek ging met de meest eigenaardige personen.

Katja Schuurman's filmcollectie

Taxi Teheran