Background image

Previous events

HER Film Festival 2021

Van 14 t/m 20 oktober genoot je gratis van de mooiste films over vrouwen, aangeboden door Cinetree en Simavi. Met het festival brengen we Nederlanders in contact met vrouwen wereldwijd en vragen we aandacht voor het feit dat gelijkwaardigheid niet overal vanzelfsprekend is.

Forest Film Festival 2021

Je knippert twee keer met je ogen en Forest Film Festival is alweer voorbij – maar wat was het een waanzinnig mooie week! Samen met honderden zorgmedewekers keken we naar Les Petits Mouchoirs, dansten we onder de sterrenhemel na EMA, zongen we met z’n allen Beatles-liedjes tijdens Across the Universe en sloten we als absoluut hoogtepunt de week af met Stray en tientallen trouwe viervoeters, middenin het Bostheater. Het was een week om nooit meer te vergeten.

zondag 8 augustus 2021

Voorpremière The Father in het Bostheater

Tussen het geritsel van bomen en het getjilp van vogels door klonken de prachtige klanken van Djuwa Mroivili’s pianospel. Vervolgens hoorden we de mooie woorden van Eric Corton en Erik Scherder, die in gesprek gingen over de menselijke en wetenschappelijke kant van dementie, en keken we naar de prachtige Oscarwinnaar The Father.

maandag 9 augustus 2021

HER Film Festival summer movie night

HER Film Festival heeft een duidelijke boodschap: we celebrate women worldwide. Van 14 t/m 20 oktober 2021 vindt de tweede editie plaats. Tijdens de speciale openingsavond toverden we, samen met Simavi, het Amsterdamse Bostheater om tot openluchtbioscoop en genoten we van Sacred Water: een hele bijzondere film die eigenlijk elke vrouw gezien moet hebben.

zondag 20 juni 2021

Nice People tijdens Wereldvluchtelingendag

Samen met UNHCR en Welcome App organiseerden we op Wereldvluchtelingendag een filmavond waar nieuwkomers en Nederlanders konden genieten van een uitgebreid programma en de film Nice People in het Amsterdamse Bostheater. Zo verbonden we mensen die elkaar in het dagelijkse leven misschien niet zo snel zouden tegenkomen, maar wel iets voor elkaar kunnen betekenen.

21 augustus - 5 september 2020

Forest Film Festival 2020

Vorige zomer organiseerden we de eerste editie van het Forest Film Festival; filmavonden in de buitenlucht op verschillende sprookjesachtige locaties door het land. Elke film werd ingeleid door één van Cinetree’s filmexperts. Met een knus kampvuur, marshmallows, picknickmanden en nog veel meer pret waren het avonden om nooit meer te vergeten, gelukkig hebben we de beelden nog. Kijk je mee?

5, 6 en 7 september 2018

Movies at the Hermitage

Het is zonder twijfel één van de mooiste locaties van het centrum van Amsterdam: de binnentuin van De Hermitage. Het was dan ook een droom die uitkwam om midden in de binnentuin, op groot scherm en met honderden filmliefhebbers, samen filmklassiekers als La Grande Bellezza, The Royal Tenenbaums en Leon: The Professional te zien. Met recht een magische filmervaring!

HER Film Festival 2020

In de herfst van 2020 hebben we samen met partner Simavi het HER Film Festival gelanceerd! Benieuwd naar het resultaat? Bekijk hieronder de aftermovie.

26 mei 2021: Bekijk de recap van de laatste Filmclub over Portrait de la jeune fille en feu

9 maart 2021

De Filmclub

Dinsdag 9 maart vond de eerste editie van onze Filmclub plaats. We hebben genoten van de bijzondere verhalen van onze gasten (o.a. Jochem Myjer en Reinier Sijpkens)! Heb jij de Filmclub moeten missen of wil je de gesprekken gewoon nog eens horen?

22 - 26 augustus 2016

Night at the Museum

Onze eerste Cinetree filmavond vond plaats op de historische binnenplaats van het het Amsterdam Museum. Vijf avonden lang keken we met zo'n 300 filmliefhebbers films, onder de sterren. De temperaturen waren hoog, het bier was koud en de sfeer was magisch.

22 januari 2019

Green Book première in Pathe Tuschinski

Cinetree-founder Hanna Verboom: “Pathé Tuschinski, één van de mooiste bioscoopzalen van Nederland! Hier organiseerden wij een hele bijzondere première.”

27 januari 2019

If Beale Street Could Talk première in De Filmhallen

Curator Nils Verkooijen: “Een ontzettend mooie liefdesfilm, met een totaal ander onderwerp dan je meestal ziet.”