Background image

Previous events

Aftermovie Forest Filmfestival 2023

Tijdens de derde editie van Cinetree’s Forest Filmfestival stond elke avond een bijzonder verhaal centraal dat wordt gecombineerd met muziek, poëzie en inleidingen van experts en liefhebbers. Zo vierden we de invloed van documentaire Paris is Burning op de LGBTQIA+ scene, we dansten met z’n alle bij Peanut Butter Falcon; brachten we een warme ode aan cinema met Oscarwinnaar Cinema Paradiso en sluiten we zoals altijd af met een dog friendly night met Isle of Dogs van Wes Anderson.

Forest Film Festival 2020

In 2020 organiseerden we de eerste editie van het Forest Film Festival; filmavonden in de buitenlucht op verschillende sprookjesachtige locaties door het land. Elke film werd ingeleid door één van Cinetree’s filmexperts. Met een knus kampvuur, marshmallows, picknickmanden en nog veel meer pret waren het avonden om nooit meer te vergeten, gelukkig hebben we de beelden nog. Kijk je mee?Forest Film Festival 2021

Je knippert twee keer met je ogen en Forest Film Festival is alweer voorbij – maar wat was het een waanzinnig mooie week! Samen met honderden zorgmedewerkers keken we naar Les Petits Mouchoirs, dansten we onder de sterrenhemel na EMA, zongen we met z’n allen Beatles-liedjes tijdens Across the Universe en sloten we als absoluut hoogtepunt de week af met Stray en tientallen trouwe viervoeters, middenin het Bostheater.


Op woensdag 21 december 2022 kwamen leden, curators & ons Cinetree team bij elkaar in Lab111 om de magie van het afgelopen jaar te vieren. Het was een kerstfeestje voor in de boeken! Proef een beetje van de sfeer met deze aftermovie.

HER Film Festival 2022

In de herfst van 2020 hebben we samen met partner Simavi het HER Film Festival gelanceerd! Benieuwd naar het resultaat? Bekijk hieronder de aftermovie.

Movies at the Hermitage 2018

Het is zonder twijfel één van de mooiste locaties van het centrum van Amsterdam: de binnentuin van De Hermitage. Het was dan ook een droom die uitkwam om midden in de binnentuin, op groot scherm en met honderden filmliefhebbers, samen filmklassiekers als La Grande Bellezza, The Royal Tenenbaums en Leon: The Professional te zien. Met recht een magische filmervaring!

De Filmclub

Afgelopen jaren hebben we veel verschillende filmclubs georganiseerd. Bij ons op kantoor óf (tijdens de Corona tijden) via Zoom. We blikken terug op de allereerste Filmclub waar we genoten van de bijzondere verhalen van onze gasten (o.a. Jochem Myjer en Reinier Sijpkens)! Heb jij een Filmclub moeten missen of wil je de gesprekken gewoon nog eens horen?

22 januari 2019

Green Book première in Pathe Tuschinski

Cinetree-founder Hanna Verboom: “Pathé Tuschinski, één van de mooiste bioscoopzalen van Nederland! Hier organiseerden wij een hele bijzondere première.”

27 januari 2019

If Beale Street Could Talk première in De Filmhallen

Curator en acteur Nils Verkooijen: “Een ontzettend mooie liefdesfilm, met een totaal ander onderwerp dan je meestal ziet.”

Night at the Museum

Onze eerste Cinetree filmavond vond plaats op de historische binnenplaats van het het Amsterdam Museum. Vijf avonden lang keken we met zo'n 300 filmliefhebbers films, onder de sterren. De temperaturen waren hoog, het bier was koud en de sfeer was magisch.