zondag 8 augustus 2021

Speciale voorpremière: The Father

Forest Film Festival

The Father is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. Voor Anthony is niet meer duidelijk wat echt is en wat zich in zijn hoofd afspeelt. We beleven het verhaal door zijn ogen en voelen zijn verwarring.

Tijdens het voorprogramma deelde Cinetree curator Eric Corton zijn persoonlijke verhaal en ging in gesprek met neurologisch wetenschapper Erik Scherder.

maandag 9 augustus 2021

HER Film Festival x Simavi: Sacred Water

Forest Film Festival

HER Film Festival heeft een duidelijke boodschap: we celebrate women worldwide. Van 14 t/m 20 oktober 2021 vindt de tweede editie plaats. Tijdens deze speciale voorpremière in samenwerking met Simavi toverden we het Amsterdamse Bos om tot openluchtbioscoop en genoten we van een hele bijzondere film die eigenlijk elke vrouw gezien moet hebben.

17 juli - 11 september 2021

Bosbios

Buitenplaats Hoorneboeg, Hilversum

Op 17 juli trapten we de eerste avond van onze Bosbios bij De Hoorneboeg af! Op avonden vol gezelligheid keken we Into the Wild, I am Greta en The Biggest Little Farm. En er komen nog veel meer magische avonden aan! Met onder andere het prachtige Babyteeth en Captain Fantastic. Klik voor alle aankomende avonden op de button hieronder.

zondag 20 juni 2021

Filmavond Nice People

Samen met UNHCR en Welcome App organiseerden we op Wereldvluchtelingendag een filmavond waar nieuwkomers en Nederlanders konden genieten van een uitgebreid programma en de film Nice People in het Amsterdamse Bostheater. Zo verbonden we mensen die elkaar in het dagelijkse leven misschien niet zo snel zouden tegenkomen, maar wel iets voor elkaar kunnen betekenen.

21 augustus - 5 september 2020

Forest Film Festival 2020

Vorige zomer organiseerden we de eerste editie van het Forest Film Festival; filmavonden in de buitenlucht op verschillende sprookjesachtige locaties door het land. Elke film werd ingeleid door één van Cinetree’s filmexperts. Met een knus kampvuur, marshmallows, picknickmanden en nog veel meer pret waren het avonden om nooit meer te vergeten, gelukkig hebben we de beelden nog. Kijk je mee?

5, 6 en 7 september 2018

Movies at the Hermitage

Het is zonder twijfel één van de mooiste locaties van het centrum van Amsterdam: de binnentuin van De Hermitage. Het was dan ook een droom die uitkwam om midden in de binnentuin, op groot scherm en met honderden filmliefhebbers, samen filmklassiekers als La Grande Bellezza, The Royal Tenenbaums en Leon: The Professional te zien. Met recht een magische filmervaring!

29 oktober - 6 november 2020

HER Film Festival

In de herfst van 2020 hebben we samen met partner Simavi het HER Film Festival gelanceerd! Benieuwd naar het resultaat? Bekijk hieronder de aftermovie.

26 mei 2021: Bekijk de recap van de laatste Filmclub over Portrait de la jeune fille en feu

9 maart 2021

De Filmclub

Dinsdag 9 maart vond de eerste editie van onze Filmclub plaats. We hebben genoten van de bijzondere verhalen van onze gasten (o.a. Jochem Myjer en Reinier Sijpkens)! Heb jij de Filmclub moeten missen of wil je de gesprekken gewoon nog eens horen?

22 - 26 augustus 2016

Night at the Museum

Onze eerste Cinetree filmavond vond plaats op de historische binnenplaats van het het Amsterdam Museum. Vijf avonden lang keken we met zo'n 300 filmliefhebbers films, onder de sterren. De temperaturen waren hoog, het bier was koud en de sfeer was magisch.

22 januari 2019

Green Book première in Pathe Tuschinski

Cinetree-founder Hanna Verboom: “Pathé Tuschinski, één van de mooiste bioscoopzalen van Nederland! Hier organiseerden wij een hele bijzondere première.”

27 januari 2019

If Beale Street Could Talk première in De Filmhallen

Curator Nils Verkooijen: “Een ontzettend mooie liefdesfilm, met een totaal ander onderwerp dan je meestal ziet.”