Nu te huur op Cinetree

Filmfestival favorieten

De filmfestivals zien er dit jaar anders uit dan normaal. De gehele sector heeft het zwaar en er moet creatiever dan ooit gewerkt worden aan nieuwe vormen om verhalen te blijven vertellen. Daarom zetten we onze favoriete Nederlandse filmfestivals in de schijnwerpers en delen we de must-sees van de afgelopen jaren.

ILFU: Why fiction matters

Van 23 september t/m 2 oktober 2021 vindt het grootste Internationale Literatuurfestival van Nederland plaats in Utrecht. Het festival brengt verschillende literatuurevenementen van de afgelopen decennia samen. Dit jaar vinden er diverse filmvertoningen plaats, zoals die van de adembenemende verfilming van de autobiografische roman I Know Why the Caged Bird Sings van Maya Angelou.

IFA: De vrouw centraal

Bij het Internationaal Filmfestival Assen (IFA) staan vrouwen voor en achter de camera centraal. IFA versterkt de positie van vrouwen in de filmwereld door vrouwelijk talent te stimuleren en een podium te bieden. Wij zijn groot fan! Dit jaar vindt IFA online plaats van 5 t/m 7 maart.

Movies that Matter

Ben je op zoek naar films die je horizon verbreden? Durf je in de wereld van mensenrechten te stappen en aan de hand van films je denken te verruimen?
Dan is het Movies that Matter Festival echt iets voor jou! Samen met filmprogrammeur Maarten Stoltz selecteerden wij de meest indrukwekkende films van de afgelopen jaren Movies that Matter.

IDFA

Geloof jij ook in de kracht van documentaires? Dan ben je hier op de juiste plek. Binnen deze collectie vind je de meest bijzondere documentaires ooit vertoond tijdens het International Documentary Film Festival in Amsterdam.

IFFR

Avontuurlijk, energiek, spannend, intrigerend, prikkelend en onvermoeibaar, dat is het International Film Festival Rotterdam. De crème de la crème van dit grootste festival van Nederland vind je in deze collectie.

NFF

Op het Nederlands Film Festival vind je zo’n beetje elk type film dat je zou willen zien: korte films, lange films, speelfilms, documentaires, animatiefilms… Maar dan wel stuk voor stuk bijzonder én van Hollandse bodem.

Vanaf de bank

Alle grote prijswinnaars en verborgen pareltjes van filmfestivals wereldwijd