Background image

Uitgelicht op Cinetree

Filmfestival favorieten

NFF

Op het Nederlands Film Festival vind je zo’n beetje elk type film dat je zou willen zien: korte films, lange films, speelfilms, documentaires, animatiefilms… Maar dan wel stuk voor stuk bijzonder én van Hollandse bodem.

IDFA

Geloof jij ook in de kracht van documentaires? Dan ben je hier op de juiste plek. Binnen deze collectie vind je de meest bijzondere documentaires ooit vertoond tijdens het International Documentary Film Festival in Amsterdam.

IFFR

Avontuurlijk, energiek, spannend, intrigerend, prikkelend en onvermoeibaar, dat is het International Film Festival Rotterdam. De crème de la crème van dit grootste festival van Nederland vind je in deze collectie.

IFA: De vrouw centraal

Bij het Internationaal Filmfestival Assen (IFA) staan vrouwen voor en achter de camera centraal. IFA versterkt de positie van vrouwen in de filmwereld door vrouwelijk talent te stimuleren en een podium te bieden. Wij zijn groot fan! Dit jaar vindt IFA weer offline plaats van 10 t/m 12 maart in Assen.

Movies that Matter

Ben je op zoek naar films die je horizon verbreden? Durf je in de wereld van mensenrechten te stappen en aan de hand van films je denken te verruimen? Dan is het Movies that Matter Festival echt iets voor jou! Samen met filmprogrammeur Maarten Stoltz selecteerden wij de meest indrukwekkende films van de afgelopen jaren Movies that Matter.

Vanaf de bank

Alle grote prijswinnaars en verborgen pareltjes van filmfestivals wereldwijd